Klimaatplafond om ruimtes aangenaam te koelen én te verwarmen

Heb je behoefte aan een comfortabeler binnenklimaat? Met name voor kantoren en bedrijfsruimtes is een klimaatplafond zeer geschikt. Met dit systeem kun je ruimtes namelijk koelen én verwarmen. Je hebt daarbij geen last van koude tocht, lawaai en een hoge energierekening zoals bij een airco. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden van een klimaatplafond.

Werking klimaatplafond

Hoe werkt een klimaatplafond precies?

Een klimaatplafond, ook wel eens koelplafond genoemd, is een afgiftesysteem. Dat betekent dat het, net als radiatoren, warmte of kou afgeeft. Bij een klimaatplafond heb je dus ook een koelunit of warmtepomp nodig om koud of warm water door het plafond te laten stromen.

Klimaatplafonds zijn met name geschikt om ruimtes aangenaam koel te houden. Warme lucht stijgt namelijk naar het plafond. Door van het plafond een ‘koude zone’ te maken, koelt deze warme lucht af. Een ruimte blijft daardoor gelijkmatig op temperatuur.

Naast koud water kun je ook warm water (met cv) door de buizen in het plafond laten stromen. De warmte die daarbij wordt afgegeven heet ook wel stralingswarmte, dit voelt als warmte van de zon of de open haard. Het verwarmen van een ruimte via het plafond is echter niet de meest comfortabele manier en het stralingseffect is beperkt tot 2-3 meter. Als de installatie dus te hoog hangt gaat het effect verloren.Voor het verwarmen van ruimtes adviseren wij daarom een combinatie van vloerverwarming en wandverwarming.

klimaatplafond regelwerk
Variotherm (akoestisch) klimaatplafond op regelwerk

Voordelen klimaatplafond

  1. Keuzevrijheid in installatiemogelijkheden
  2. Gelijkmatig gekoelde ruimtes
  3. Geluidsloos, tochtvrij & energiezuinig
  4. Eenvoudig en snel te installeren
  5. Aangename stralingswarmte
  6. Verwarmen mogelijk, wel afhankelijk van plafondhoogte

 

installatie klimaatplafond monteren
Installatie klimaatplafond op regelwerk

Keuzevrijheid bij installatie

We produceren drie soorten klimaatplafonds om aan iedere (vormgevings)wens te voldoen. Zo hebben we:

  1. Droogbouw systeem waarbij plafondplaten met daarin de buis verwerkt worden bevestigd om een houten regelwerk of metall stud. Deze platen zijn ook verkrijgbaar met akoestische demping. De platen hebben dan speciale akoestische gaten en vliesdoek.
  2. Klimaatplafond waarbij de buizen via een rails aan het plafond zijn bevestigd. Het geheel wordt daarbij afwerkt met Eco-pleister, leem of stuc.
  3. Speciale platen voor in een systeemplafond. Dit product is alleen op aanvraag beschikbaar.

 

Klimaatplafond in de praktijk

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor projecten waarbij de Variotherm klimaatplafonds zijn toegepast.

klimaatplafond-koelplafonds-regelwerk-droogbouw-renovatie
Klimaatplafond in luxe appartement
koelplafond tinyhouse
Koelplafond in Tinyhouse

“Behoefte aan meer informatie of advies over onze klimaatplafonds? Onze specialisten vertellen je er graag meer over. Neem contact op via 058 – 288 47 39 , mail naar info@variotherm.nl of vul onderstaand contactformulier in.
 

Naam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht: