Klimaatplafonds

Klimaatplafonds voor verwarmen en koelen

Klimaatplafonds zijn dé oplossing op warme. benauwde dagen. Zodra in Nederland het kwik boven de 20 graden stijgt, is het binnenklimaat vaak niet meer aangenaam. Een klimaatplafond (ook wel plafondkoeling of koelplafond) brengt dan een aangename verkoeling. Zonder dat je last hebt van koude tocht of luchtstromen zoals bij een airco. Met de systemen van Variotherm kun je zowel koelen als verwarmen. Het verwarmen werkt echter tot een bepaalde plafondhoogte, warmte stijgt immers.

 

Twee type klimaatplafonds met diverse installatiemogelijkheden

Bij een klimaatplafond draait het om verkoeling, maar ook de vorm en geluid zijn belangrijke elementen. Er zijn twee type klimaatplafonds:  de standaard variant en een akoestische uitvoering. Die laatste gebruik je vaak in drukke of galmende ruimtes zoals kantoren, grote ruimtes of hallen.

Op gebied van vorm zijn er verschillende mogelijkheden. Of je integreert het koelplafond in het plafond middels een regelwerk of je creëert een ‘koeleiland’. Dit systeem hangt iets lager dan het bestaande plafond. Beide systemen zijn makkelijk te installeren aan ieder dak en aan iedere plafondstructuur. Lees hier onze brochure voor droogbouw systemen.

Voordelen klimaatplafonds Variotherm

 • Geluidloos
 • Plafondplaten in verschillende afmetingen
 • Geen sprake van tocht zoals een airco
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Energiebesparend systeem
 • Werkt op basis van water en niet elektriciteit

 

Referentieprojecten met klimaatplafond

klimaatplafond-koelplafonds-regelwerk-droogbouw-renovatie
Klimaatplafond in luxe appartement
koelplafond tinyhouse
Koelplafond in Tinyhouse

Hoe installeer je een klimaatplafond

De klimaatplafonds zijn op verschillende manieren te bevestigen. Je kunt het integreren in een systeemplafond of je installeert het op een regelwerk.

klimaatplafonds soorten aanbod type

Soorten klimaatplafonds

 

 1. Klimaatplafond (standaard)
  Dit systeem bestaat uit verschillende afmetingen platen. Zo zijn er standaard afmetingen, maar ook platen die je op maat kunt maken. In de platen zit een verwarmingsbuis verwerkt. Je installeert het systeem snel en eenvoudig op een regelwerk of in een systeemplafond. Lees verder >>
 2. Akoestisch Klimaatplafond
  De platen van dit type heeft voorgeboorde gaten met verschillende diameters voor de best mogelijke akoestiek. Aan de achterkant zit een akoestisch vliesdoek. Lees meer >>

 

Vragen en/of meer info

Heb je naar aanleiding van deze pagina of website vragen? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 , mail naar info@variotherm.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Naam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht: