Nieuw! Vloerverwarming verdeler 5.0

Nieuw! Vloerverwarming verdeler 5.0

We zijn super trots op onze nieuwe compacte vloerverwarming verdeler.  De verdeler is namelijk zo smal dat deze past in een 80mm inbouw verdelerkast. Je kunt de verdelerkast dus wegwerken tussen een houten voorzetwand bij bijvoorbeeld houtskeletbouw of tussen een metal stud voorzetwand. ast de compactheid, heeft de vloerverwarming verdeler nog 5 USP’s. We lichten ze hieronder kort toe.

 

Installatiegemak vloerverwarming verdeler

Het aansluiten van de vloerverwarming verdeler verloopt vliegensvlug. We leveren er namelijk een speciale klikrails bij. Hierdoor druk je de verdeler eenvoudig vast in een railsysteem.

Je kunt de verdelerblokken zelfs ten opzichte van elkaar verschuiven.  Hierdoor kun je de positie / hoogte ten op zichtte van de vloer en het plafond aanpassen.

Veel groepen

Op onze pomploze verdeler kun je maximaal 18 groepen kwijt. Bij de verdeler met pomp is dat 15 groepen.

Koop je nu bijvoorbeeld een vloerverwarming verdeler 5 groeps met pomp en wil je in de toekomst in meer kamer vloerverwarming leggen? De verdeler is dan eenvoudig uitbreidbaar met extra verdelerblokken.

Wil je de verdeler gebruiken voor een koelplafond? Je kunt de verdelerblokken zelfs op de kop installeren. Hierdoor hoef je geen rare lus vanuit het plafond te maken.

Vloerverwarming verdeler aansluiten inregelen Technea Variotherm

VLOERVERWARMING VERDELER INREGELEN

Een ander groot voordeel is dat het vloerverwarming verdeler inregelen erg makkelijk en snel gaat. De verdeelblokken zijn namelijk uitgerust met een speciale flowmeter. Hierdoor kun je de warmteafgifte per ruimte optimaal instellen.

Als je de oranje ring ontgrendelt kun je de flow per groep aanpassen. Bij de gewenste instelling zet je de ring vast zodat de basiswaarde bekend is.

Nu kun je de flow gaan finetunen. Dit kan zelfs als de installatie in gebruik is. Met de ring kun je bovendien eenvoudig te basiswaardes terughalen.

Vloerverwarming verdeler inregelen flowmeter Technea VariothermVariotherm Kunststof vloerverwarming verdeler blokken

GEEN FLUITTOON

Door een speciale techniek heeft onze verdeler geen last van een irritante fluittoon.

FLOWMETER ONDER DRUK SCHOONMAKEN

Als je de vloerverwarming net hebt geïnstalleerd, is het kijkglas van de flowmeter nog schoon. Je kunt de waarde (liter per uur) dan makkelijk uitlezen,

Na verloop zal door de viezigheid van het circuit-water het kijkglas vuil worden. Je kunt de flow dan lastig uitlezen. Onze flowermeter kun je gelukkig, zelfs zonder de druk eraf te halen, losdraaien en reinigen.

vloerverwarming verdeler kast afmetingen inbouw aansluiten

VLOERVERWARMING VERDELER KAST

Zoals aangegeven hebben we ook een vloerverwarming verdelerkast. Daarbij heb je de keuze tussen een inbouw en opbouw variant. Omdat onze verdeler erg compact is, past deze zelfs in de 80mm ondiepe inbouw verdelerkast.

“Installateur /adviseur en verdeler nodig bij een project? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm