Villa, landhuis of woning aan het renoveren?

Een mooi moment om het comfort van het binnenklimaat te verhogen. Met bijvoorbeeld vloerverwarming of wandverwarming worden ruimtes voortaan verwarmd met stralingswarmte. Dit is een veel aangenamere manier van verwarmen dan luchtverwarming zoals bij radiatoren. Stralingswarmte voelt hetzelfde als zonnestralen of de warmte van een openhaard. Bovendien zorgt vloer- en/of wandverwarming voor een veel gelijkmatigere verwarmde ruimtes zonder koude zones. Een extra voordeel is dat er minder CO2-uitstoot plaatsvindt en u geld bespaart doordat de cv-ketel lage watertemperaturen hoeft aan te voeren.

Vloerverwarming of wandverwarming op iedere verdieping

Als u ook vloerverwarming wilt op meerdere verdiepingen en ruimtes zoals slaapkamers, badkamers of zolders, dan is een droogbouw vloerverwarming een verstandig keuze. Vaak is er namelijk sprake van een bestaande houten / betonnen vloer waardoor een normale vloerverwarming geen optie is. Dit kan komen door de beschikbare opbouwhoogte of omdat de vloerconstructie het gewicht niet kan dragen. Onze Variokomp droogbouw vloerverwarming is dan een uitkomst vanwege de 20mm totale opbouwhoogte en omdat het systeem slechts 25 kilo per vierkante meter weegt.

 

Hoogste verwarmingscomfort

Eén van de verschillen tussen een normaal systeem en Variokomp is de dikte van de vloer en daardoor het comfort. Bij de dunne vloerverwarming hoeft er veel minder vloermassa verwarmd te worden en daardoor reageert het systeem vliegensvlug. De opwarming is binnen 30 minuten duidelijk voelbaar en bovendien koelt het weer snel af. Dat is ideaal voor ruimtes met veel zoninvloed en waarbij de binnentemperatuur vrijwel constant moet blijven (geen heftige schommelingen in temperatuur).

 

Nog een paar voordelen van Variokomp

  • Wordt schoon en snel gelegd. Geen frees, schroef of lijmwerk op locatie door zwevend te leggen
  • Vaak binnen 3-5 uur weer begaanbaar
  • Geschikt voor eindvloeren zoals pu-gietvloeren, steen, laminaat, hout of pvc
  • Vaak te gebruiken als hoofdverwarming door hoogste afgifte per m2
  • Bewezen en gerenommeerde oplossing
  • Ook voor hoger gelegen verdiepingen

 

 

 

Projecten

De lage temperatuur afgiftesystemen van Variotherm worden in Nederland gedistribueerd door Technea Duurzaam. Zij adviseren en verkopen, maar leggen zelf niet. Dit verloopt via ervaren installatiebedrijven. Hieronder een greep van projecten waarbij Variokomp is toegepast.

Monument verduurzamen met energiezuinige vloerverwarming
Monument Den Haag
Monumentaal pand met lage temperatuur verwarming
Restaurant Bentinck
Villa nabij Haarlem
Villa nabij Haarlem
Woning aan de Apolloweg Amsterdam
Apolloweg A’dam
Villa Noordwijk
Villa in Noordwijk

Aanvulling of alternatief voor Variokomp

Variokomp is perfect te combineren met andere lage temperatuur afgiftesystemen zoals wandverwarming, normale vloerverwarming, klimaatplafonds, plintverwarming en mini convectorputten. Voor het hoogste comfort adviseren we altijd een combinatie van wandverwarming en vloerverwarming. Wilt u alleen wandverwarming als hoofdverwarming? Dan is bij onze systeem vaak ook mogelijk.

 

“Interesse in vloerverwarming of een andere oplossing. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden via onze livechat, 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl. Vriendelijke groet, het team van Variotherm”

Arjen, specialist vloerverwarming
Arjen
Hans specialist in duurzame energie
Hans
Patrick, specialist vloerverwarming
Patrick

 [contact-form-7 404 "Not Found"]