Variotherm.nl > Droogbouw vloerverwarming > Dunne vloerverwarming als oplossing bij renovatie of nieuwbouw

Dunne vloerverwarming als oplossing bij renovatie of nieuwbouw

Lage opbouw vloerverwarming schip

Variokomp dunne vloerverwarming. De oplossing als je denkt dat een vloerverwarming geen optie is. In huizen met een bestaande zandcementdekvloer of houten balkenconstructie is vaak geen traditionele vloerverwarming mogelijk. Sommige mensen leggen zich daarbij neer, maar weten vaak niet dat er ook Variokomp droogbouw vloerverwarming bestaat. Met deze ultra dunne vloerverwarming komt de bestaande vloer slechts 2cm (20mm) omhoog en daardoor is vloerverwarming in vele situaties toch mogelijk.

 

Waarom is Variokomp dunne vloerverwarming dan wel mogelijk?

 • Een traditionele vloerverwarming is minimaal 5 centimeter dik. Omdat Variokomp slechts 2cm dik is + bijv 1cm eindvloer, valt de 3cm vaak wel binnen de marge.
 • Een traditionele vloerverwarming weegt +/- 125 kilo per m2 (uitgaande van 5cm). Daarentegen weegt Variokomp slechts 25 kilo per vierkante meter (m2). De meeste houten constructies (houtskeletbouw) zijn in staat dit gewicht te dragen.
 • Een traditionele vloerverwarming blijft lang warmte afgeven (grote massa). In situaties (scholen, grote glazen ramen) waar een ruimte snel moet afkoelen, is traditioneel geen optie. Omdat Variokomp weinig massa verwarmt, koelt deze ook weer snel af. Ideaal als er sprake is van veel zoninvloed.

Dunne vloerverwarming

 

USP’s Variokomp dunne vloerverwarming

 • Vaak binnen 5 a 6 uur weer begaanbaar
 • Zeer snelle reactietijd
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Schoon werken (geen frees, schroef of lijmwerk)
 • Te combineren met duurzame warmteopwekkers zoals warmtepompen en pelletketels

 

Ervaringen met Variokomp droogbouw vloerverwarming

Variotherm heeft sinds 1979 ervaring met verwarmingsinstallaties. De Nederlandse leverancier Technea Duurzaam is sinds 2005 specialist op gebied van Variotherm vloerverwarming, wandverwarming en klimaatplafonds. Er zijn de laatste jaren dan ook talloze projecten uitgevoerd met deze droogbouw vloerverwarming. Hieronder vind je een aantal:

Villa in Overveen
Villa in Overveen (nabij Amsterdam)
grachtenpand hoorn
Grachtenpand in Hoorn
Woonboot vloerverwarming
Woonboot met dunne vloerverwarming

 

 

 

 

4 Comments

 1. Lauren de Bruijn | | Beantwoorden

  Hartelijk bedankt voor deze informatie! Straks ga ik mijn huis verbouwen en ik wil daar zandcementdekvloer hebben om een goede klimaat daar te bewaren. Maar ik wist niet hoe ik een gewone vloerverwarming ermee zou kunnen installeren en deze Variokom optie lijkt me wel een oplossing! Nu moet ik ervoor zorgen dat ik een goede specialist vind om mijn vloer te leggen en dan zal ik meer informatie over deze vloerverwarming lezen en mijn keuze maken!

  • admin | | Beantwoorden

   Beste Lauren,

   Voor advies kun je altijd bellen. Onze productspecialisten vertellen je graag meer over de toepassingsmogelijkheden. Bovendien hebben we nauw contact met een uitgebreid installateurs netwerk die bekend zijn met het leggen van dit systeem.

 2. Jochem | | Beantwoorden

  Hallo Variotherm!

  Klinkt als een geweldige oplossing; slechts 2cm ipv 5cm opbouw hoogte.

  Maar kan dit technisch wel? In de installatie instructie van onze nieuwe bamboe-houten vloer staat dat er tussen verwarmingsbuis/slang minstens 3,5cm zandcement moet zitten ivm de warmte verdeling.
  Een aannemer die wij spraken vertelde een zelfde verhaal.

  Kan het met jullie systeem dus echt om de bamboe-vloer bijna rechtstreeks op de buizen te verlijmen?

  Ik ben benieuwd, want anders klinkt dit wel als de perfecte oplossing.

  • admin | | Beantwoorden

   Goedemorgen Jochem,

   Bedankt voor het bericht. Hierbij onze reactie:

   – Een traditionele vloerverwarming met een zandcementdeklaag is heel iets anders dan deze droogbouw vloerverwarming. Zowel op gebied van warmteafgifte als werking. Bij onze Variokomp vloerverwarming gebruik je een speciale vulmassa voor een egale opvulling van de noppen en perfecte warmteverdeling. Bij dit systeem gebruik je dus geen zandcement. Bovendien heeft de dikte van de zandcement laag meer te maken met de sterkte van de vloerverwarming dan de warmteverdeling.

   – Ik wil adviseren om jullie parketteur/leverancier te vragen, om teleurstelling te voorkomen, of de bamboe-houten vloer geschikt is voor vloerverwarming. Niet alle hout types zijn namelijk geschikt.

   – Voor de installatie van onze droogbouw vloerverwarming is het belangrijk om onze installatiehandleiding en ondergrond vereisten te volgen. De vloerverwarming is af te werken met bijvoorbeeld hout, laminaat, steen, pu-gietvloeren of PVC stroken. Echter hangt het van het type eindvloer af of er eerst nog een egalisatielaag nodig is of dat de eindvloer rechtstreeks verlijmd kan worden.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan horen we het graag. Dat mag ook gerust via 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *