Klimaatplafonds voor gezond en comfortabel binnenklimaat

Doordat huizen en bedrijfspanden steeds beter zijn geïsoleerd, is een gezond en comfortabel binnenklimaat ontzettend belangrijk. Een effect van goed isoleren, is dat op zomerse dagen de warmte minder goed weg kan. Om toch een koel en comfortabel kamertemperatuur te garanderen zal je moeten koelen. Bij traditionele koelsystemen als airco’s is er echter sprake van koude luchtverplaatsing met als effect stofcirculatie. Ook daalt de luchtvochtigheid wat zorgt voor droge, ongezonde lucht. Een Variotherm klimaatplafonds werkt daarentegen met stralingswarmte / koeling. Naast een hoger comfort, voorkom je ook geluidsoverlast en plaatselijke koeling.

 

klimaatplafonds nadelen en voordelen

Klimaatplafond werking

Met de Variotherm klimaatplafonds kun je zowel verwarmen als koelen. De verwarmingsfunctie heeft met name een energiebesparende effect. Door het systeem namelijk te combineren met wandverwarming en/of vloerverwarming creëer je een groot warmteafgifte-oppervlak. Hierdoor zijn nog lagere temperaturen mogelijk.

Het koelingseffect is bij een klimaatplafond juist zo fijn omdat heel de ruimte gelijkmatig wordt gekoeld en zonder tocht.

 

Klimaatplafond nadelen en voordelen 

  • Warmte stijgt waardoor de verwarmingsoptie functioneert als bijverwarming
  • Koelt op basis van straling en convectie
  • Energiezuinig en goed regelbaar
  • Creëert gezond binnenklimaat
  • Akoestische variant verkrijgbaar
  • Ontwerpvrijheid (strakke plafonds, koeleilanden)

 

Akoestisch klimaatplafond reduceert nagalm

We hebben ook een akoestisch klimaatplafond om storende geluiden (nagalm) te laten verdwijnen. Met een speciaal vliesdoek en akoestische panelen is er een perfecte geluidsabsorptie. Nagalm en echogeluiden behoren daarmee tot de verleden tijd. Zeer geschikt in kantoren, vertrekhallen en klaslokalen.

 

Interesse in Variotherm klimaatplafonds?

Wij denken graag met je mee hoe en of klimaatplafonds een oplossing zijn in jouw situatie. Neem op werkdagen contact op via 058 – 288 47 39 of laat hieronder je gegevens achter. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]