Koelplafonds voor koel, gezond en energiezuinig binnenklimaat

Koelplafonds voor koel, gezond en energiezuinig binnenklimaat

Op deze pagina lees je wat een koelplafond is en hoe het werkt. Ook leggen we uit hoe het akoestische koelplafond werkt.

 

Waarom een koelplafond?

We isoleren woningen en bedrijfspanden steeds beter. Dat is fijn in de winter, maar op warme dagen verdwijnt de warmte ook moeilijk. Daarnaast gebruiken we voor de natuurlijk lichtinval steeds meer ramen. Door de zoninvloed is de kans op overhitting van ruimtes echter groot. Om de kamertemperatuur koel en stabiel te houden, is een koelplafond de beste oplossing.

Bij dit systeem wordt de ruimte gekoeld zonder koude luchtverplaatsing, stofcirculatie, droge lucht en geluidsloos. Daarnaast is het een energiezuinig alternatief voor de airco.

Koelplafond werking

Wij hebben drie soorten koelplafonds. Een droogbouw systeem, een akoestisch systeem en een variant met pleisterafwerking. Een plafondkoeling is een afgiftesysteem waar je, met bijvoorbeeld een warmtepomp, water door laat stromen. Voor het koelen van ruimtes stroomt er koud water door het buizen systeem. Warme opstijgende lucht koelt door het koudere oppervlak af. Hierdoor blijft de kamertemperatuur stabiel en loopt niet verder op.

Het koelen gebeurt dus zonder koude luchtverplaatsing en lawaai zoals bij een airco.

 

Variotherm Koelplafond klimaatplafond voor op steenachtige ondergrond

Met pleisterafwerking

Variotherm droogbouw klimaatplafond / koelplafond

Droogbouw

Variotherm akoestisch klimaatplafond / koelplafond

Akoestisch

 

KOELEN EN VERWARMEN

Met onze systemen kun je zowel koelen als verwarmen. Zet je het systeem in als plafondverwarming? Dit is alleen geschikt als bijverwarming. Warmte stijgt immers en het stralingsbereik is beperkt tot een meter of twee. Een klimaatplafond is wel uitstekend geschikt als bijverwarming in bijvoorbeeld koude periodes.

 

 

PLAFONDKOELING NADELEN EN VOORDELEN 

  • Koel, gezond en energiezuinig binnenklimaat
  • Energiezuinig
  • Installatiegemak en ontwerpvrijheid
  • Combineerbaar met bijvoorbeeld warmtepompen
  • Voor fluisterstil comfort hebben we een akoestisch systeem

 

 

AKOESTISCH KOELPLAFOND VOOR FLUISTERSTIL COMFORT

Met ons akoestisch koelplafond creeer je fluisterstille ruimtes. De 18mm gipsvezel plafondplaten zijn namelijk voorzien van akoestische voorgaten en een speciaal akoestisch vliesdoek aan de achterkant. Storende galmgeluiden van sprekende mensen en apparaten worden hierdoor geabsorbeerd. Dit systeem wordt veel toegepast in kantines, werkplekken, kantoorpanden en in de luxe bouw.

Variotherm akoestisch klimaatplafond werking (2) Variotherm akoestisch klimaatplafond werking (2)

INSPIRATIE

Om je te inspireren vind je op onze website projecten waarbij installatiebedrijven onze afgiftesystemen hebben gebruikt. Klik hier voor alle projecten en hieronder een paar ter inspiratie.

Akoestisch koelplafond in kantoor

Droogbouw koelplafond in villa

 

 

‘Installateur / adviseur en koelplafonds nodig bij projecten? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Variotherm