Koelplafonds voor energiezuinig, gezond en comfortabel binnentemperatuur

Huizen en bedrijfspanden hebben een steeds betere isolatiewaarde. Daardoor kan warmte op zomerse dagen moeilijk wegkomen. Om dan toch een koel en aangenaam binnentemperatuur te creëren, is verkoeling nodig. De beste oplossing is dan een koelplafond omdat je dan geen last hebt van koude luchtverplaatsing, stofcirculatie en verlaging van de luchtvochtigheid. Bij onze koelplafonds stroomt er namelijk koud (of warm) water door verwarmingsbuizen die in het plafond zijn verwerkt. De koelte wordt door middel van straling afgegeven aan de ruimte waardoor deze gelijkmatig wordt gekoeld, zonder dat koude luchtverplaatsing is. Iets wat bij een airco wel het geval is.

Koelplafond

 

Koelplafond werking

Met de Variotherm koelplafonds kun je zowel verwarmen als koelen. Echter is de verwarmingsfunctie te beschouwen als bijverwarming. Warmte stijgt immers i.p.v. dat het daalt. Je moet het verwarmingseffect meer zien als energiebesparend effect. Door het systeem te combineren met muurverwarming en/of vloerverwarming creëer je een groot warmteafgifte-oppervlak en kun je op nog lagere temperaturen verwarmen.

Het koelingseffect is bij een koelplafond is juist zo fijn omdat heel de ruimte gelijkmatig wordt gekoeld en zonder tocht.

 

Plafondkoeling nadelen en voordelen 

  • Warmte stijgt waardoor de verwarmingsoptie functioneert als bijverwarming
  • Koelt op basis van straling en convectie
  • Energiezuinig en goed regelbaar
  • Creëert gezond binnenklimaat
  • Akoestische variant verkrijgbaar
  • Ontwerpvrijheid (strakke plafonds, koeleilanden)

 

Akoestisch koelplafond reduceert nagalm

We hebben ook een speciaal koelplafond om storende klankgeluiden te reduceren. De speciale plafondpanelen absorberen als ware het geluid. In bijvoorbeeld kantoren en halen zijn vervelende nagalm-geluiden verleden tijd.

 

Interesse in Variotherm koelplafond?

Wij denken graag met je mee hoe en of koelplafonds een oplossing zijn in jouw situatie. Neem op werkdagen contact op via 058 – 288 47 39 of laat hieronder je gegevens achter. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]