Muurverwarming kosten

Muurverwarming kosten

Lage temperatuur afgiftesystemen als wandverwarming zijn steeds populairder. Een veel voorkomende terugkerende vraag is dan ook ‘Wat zijn de muurverwarming kosten’. In deze blog leggen we uit waar de kosten uit de bestaan, wat je per vierkante meter betaalt en zijn er een paar voorbeeldcalculaties. Daarbij is rekening gehouden met aanschafkosten, installatie uren en optionele materialen.

Let op: de montagekosten zijn een indicatie omdat we als fabrikant zelf niet installeren. Neem voor exacte installatiekosten contact op met een installateur. Aan de genoemde prijzen zijn geen rechten te ontlenen.

 

Muurverwarming kosten afhankelijk van het type

We hebben drie soorten muurverwarming. De muurverwarming kosten zijn per type anders omdat er verschil zit in materialen. Straks meer over het prijskaartje, maar eerst het verschil tussen de systemen:

 

 1. Houten regelwerk / metal stud. Bij dit type wand gebruiken we een 18mm gipsvezel / fermacell wandplaat. In de plaat zit een verwarmingsbuis verwerkt zodat de installatie vlot, schoon en snel verloopt. Deze wandplaat schroef je eenvoudig vast aan een houten voorzetwand of metal stud. Op iedere plaat zijn schroefmarkeringen aangebracht. Dit type wandverwarming is ideaal bij houtskeletbouw, renovatieprojecten of schuine wanden.
 2.  Steenachtige muren. Hierbij breng je met slagpluggen een klikrails aan op een steenachtige muur. Hierna klik je de verwarmingsbuis in de rails. Het buizennetwerk werk je af met bijvoorbeeld Eco-pleister, leem of stuc.
 3. Afwijkende vormen: Dit type werkt met een dunne, extra flexibele verwarmingsbuis. Hierdoor is het mogelijk om ook ronde, afwijkende vormen te bekleden met wandverwarming. Net als de variant hierboven werk je het af met bijvoorbeeld leem of Eco-Pleister.

muurverwarming kosten Wandverwarming kosten Muurverwarming prijzen

Module wandverwarming kosten per vierkante meter (m2)

Voor wandverwarming voor op regelwerk (Module) betaal je meer dan de andere systemen. Je hebt in totaal namelijk meer zones/groepen nodig. Je betaalt een bruto adviesprijs van €69,50,-excl. BTW per vierkante meter (m2). Je krijgt dan 1m² wandplaten, perskoppelingen, lijm en droogbouwschroeven. 

Let op: gebruik bij Module maximaal 6m² wandverwarming per zone

VOORBEELDCALCULATIE
Hierbij zijn we uitgegaan van 36m2 wandverwarming in combi met een 6-groeps pompverdeler. De kosten voor het aanbrengen van een houten regelwerk, metall stud en wandafwerking zijn niet meegenomen.

 • Er zijn 6 zones nodig (max. 6m² per zone dus 36m² /6 = 6 zones)
 • Is een 6 groeps pompverdeler nodig
 • Installateur is 6 uren bezig (schatting) x het uurtarief installatiebedrijf
 • € 2502 (36m² x € 69,5-) voor basismaterialen

 

 

 

Register wandverwarming kosten per vierkante meter (m2)

Bij de wandverwarming voor op stenen muren ben je ongeveer € 47,5 excl. BTW per m2 kwijt. Dit is inclusief 45 kilo Ecopleister en glasvezelnet. Wil je alleen het installatiemateriaal? Dan ben je € 25,- kwijt

Let op: gebruik bij Register maximaal 10m² wandverwarming per zone

 

Benodigde materialen per m2:

 • 10 meter Profielbuis (16x2mm)
 • 2 meter Vario-rail
 • 10 schroeven
 • 1 buisclip
 • 45 Kg Eco-pleister
 • 1,25m glasvezelnet

VOORBEELDCALCULATIE
Hierbij zijn we uitgegaan van 60m² wandverwarming met een 6 groeps pompverdeler. De berekening is exclusief het aanbrengen van Eco-pleister, leem of eventuele eindlaag.

 • 10m² per zone x 6 zones x € 47.5 = € 2850 (max. 10m² per zone dus 60m² /10 = 6 zones)

 

 

Easyflex wandverwarming kosten per vierkante meter (m2)

Bij de Easyflex wandverwarming voor op stenen muren ben je ongeveer € 32,- excl. BTW per m2 kwijt. 

Let op: gebruik bij Register maximaal 10m² wandverwarming per zone

 

Benodigde materialen per m2:

 • 13 meter Profielbuis (11,6 x 1.5mm)
 • 2 meter Vario-rail
 • 10 schroeven
 • 1 buisclip

 

 

 

Kopen van wandverwarming

Voordat je vloerverwarming, wandverwarming of klimaatplafonds koopt, is het verstandig om een transmissie berekening te laten maken. Zo ben je er zeker van dat het afgiftesysteem voldoende vermogen heeft om de ruimte(s) te verwarmen. 

 

 

“Installateur /adviseur en wandverwarming nodig bij een project? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm