Variotherm.nl > Droogbouw vloerverwarming > Variokomp vloerverwarming (droog systeem) met dunste opbouwhoogte

Variokomp vloerverwarming (droog systeem) met dunste opbouwhoogte

Dunste vloerverwarming voor renovatieprojecten

Bij renovatie in de bestaande bouw heb je niet veel keuze als het gaat om vloerverwarming. Of er ligt een houten ondervloer of zandcement dekvloer. Bij dat soort situaties heb je een vloerverwarming (droog systeem) nodig met weinig opbouwhoogte. Bij een droogbouw vloerverwarming wordt snel gedacht aan elektrische vloerverwarming, maar door de vele voordelen wint de water gedragen vloerverwarming veel terrein. Elektrische vloerverwarming heeft voordelen, maar in een vorige blog vertelden we al over de (dure) kosten van elektrische verwarmen. De vraag is of dat tegen elkaar opweegt. Enfin, in deze blog meer over de Variokomp vloerverwarming met de dunste opbouwhoogte.

 

Nooit meer koude voeten met vloerverwarming

Je komt thuis na een lange dag werken, schopt je schoenen uit en doet je chill-outfit (incl. pantoffels) aan. Wil je de pantoffels achterwege laten?, dan is vloerverwarming aan te raden. Maar niet in alle situaties is een (natte) traditionele vloerverwarming mogelijk. In dat soort situaties biedt Variokomp vloerverwarming de oplossing. Doordat het complete systeem (plaat, buis en vulmassa) maar 2cm dik is, past het vrijwel in iedere ruimte. Zelfs bovenop houten vloeren.

laminaat op lage opbouw vloerverwarming

Houten vloeren vloerverwarming

Naast dat je Variokomp bovenop houten vloeren (onderbalken) kunt leggen, is het ook af te werken met houten vloeren. Hout, laminaat, PVC, PU-gietvloeren en tegels, eigenlijk is vrijwel alles mogelijk. Voor verlijmingsadvies kun je onderaan het artikel een bijlage downloaden.

Variokomp kun je boven op houten balken leggen vanwege het lage gewicht. Per vierkante meter (m2) weegt het slechts 25 kilo. De onderconstructie kan dit gewicht vaak makkelijk dragen. Deze vloerverwarming wordt dan ook veel gelegd in grachtenpanden en oude huizen, zo hebben we veel projecten in de Amsterdamse grachtengordel.

 

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Zowel bijverwarming als hoofdverwarming is mogelijk met Variokomp. Helemaal als je ook nog goed isoleert. Een groot voordeel van deze vloerverwarming is de reactietijd. Doordat het systeem weinig massa bevat, is er ook weinig nodig om warmte af te geven. Ten opzichte van een traditioneel systeem, wordt Variokomp als super snel ervaren. Binnen een half uur voel je de vloer warm worden.Vermogens bij een ruimte temperatuur 20°C:

  • Ta/Tr=50/45°C = 154 W/m²;
  • Ta/Tr=50/40°C = 140 W/m²;
  • Ta/Tr=45/40°C = 126 W/m²;
  • Ta/Tr=45/35°C = 110 W/m²;
  • Ta/Tr=30/20°C =   27 W/m²;

 

Referentieprojecten

(klik op de foto’s voor het volledige project)

droog systeem vloerverwarming monumentaal pand
Variokomp vloerverwarming in monumentale buitenplaats
dunste opbouw vloerverwarming
Dunne vloerverwarming toegepast in Houthavenkade
grachtenpand voorzien van droog systeem vloerverwarming
Grachtenpand in Hoorn voorzien van Variokomp vloerverwarming

 

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

 

Advies, calculatie & levering

Ben je op zoek naar een betrouwbaar verwarmingssysteem voor jouw renovatieproject? Technea Duurzaam is de Nederlandse leverancier van de Variotherm (Variokomp) verwarmingssystemen. Stuur een e-mail naar info@variotherm.nl of bel op werkdagen naar 058 – 288 47 39.

 

 

1 Comment

  1. Cvswarmte | | Beantwoorden

    Bedankt voor je tekst en uitleg! Hier was ik precies naar op zoek.. Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *