Variotherm.nl > Plafondkoeling > Plafondkoeling dé oplossing voor te warme ruimtes

Plafondkoeling dé oplossing voor te warme ruimtes

Variotherm klimaatplafonds

Zodra de zon begint te schijnen, loopt de temperatuur binnen in sommige ruimtes flink op. Met name in kantoorpanden en bedrijfsruimtes hangen airco’s om de ruimte enigszins te koelen. Door het lawaai van het apparaat en de koude tocht wordt het comfort er echter niet beter op. Een energiezuinig en comfortabel alternatief voor de airco is een plafondkoeling of wandkoeling

 

 

Werking plafondkoeling

Plafondkoeling als alternatief voor de airco, maar hoe werkt het.

Bij een plafondkoeling en/of wandkoeling bevestig je (verwarming)buizen aan het plafond of muur. Met bijvoorbeeld een  warmtepomp laat je er koud of warm water doorstromen. Zo wordt het plafond één groot koeloppervlak of warmteoppervlak. In de winter ervaar je een aangename stralingswarmte en op warme dagen blijft het binnen lekker koel.

  • Stille oplossing
  • Zonder tocht
  • Energiezuinig

 

Soorten plafondkoeling

Omdat ieder plafond en situatie anders is, zijn er ook diverse soorten plafondkoeling:

  • Kant-en-klare fermacell plaat voor op regelwerk. Deze plafondkoeling bestaat uit 18mm fermacell platen met daarin een buis verwerkt. De platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en schroef je eenvoudig vast op een houten regelwerk of metall stud. De platen koppel je vervolgens onderling.

 

  • Akoestische variant. Deze variant is vrijwel hetzelfde als bovenstaande. De fermacell platen zijn echter voorzien van akoestische gaten en akoestisch vliesdoek. Hiervoor worden galmen en geluidsoverlast gedempt. Ideaal in kantines, bedrijfsruimtes of openbare ruimtes.

 

  • Steenachtige plafonds. Bij dit systeem monteer je eerst een rails aan het plafond. Dit gebeurt met slagpluggen. Vervolgens klik je de buizen aan de rails en werk je het geheel af met  eco-pleister, leem of stuc

 

Behoefte aan advies over plafondkoeling? Onze specialisten vertellen je er graag meer over via 058 – 288 47 39 of onze online chat”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *