Lage temperatuur verwarming in woning met wandverwarming

Comfort, een lage energierekening en minder CO²-uitstoot. Drie belangrijke redenen voor familie Kronemeijer om hun woning stap voor stap te verduurzamen. De eerste stap was het isoleren en omschakelen op lage temperatuur verwarming in woning. Ik heb daarbij bewust gekozen voor wandverwarming als hoofdverwarming, ik wilde namelijk een mooie eiken houten vloer.

 

Prefab wandverwarming op houten voorzetwand

Onze woning was slecht geïsoleerd en daardoor voelden de muren en vloeren altijd koud aan. Bij de renovatie heb ik beide aangepakt. Zo heb ik tussen de houten balken van de vloer isolatie aangebracht met een hoge R-waarde. Tegen de wanden heb ik een houten voorzetwand gezet met daartussen isolatie. De prefab wandplaten van Variotherm kon ik vervolgens eenvoudig vastschroeven aan de voorzetwand. De 18mm gipsvezelplaten van Variotherm hebben al een geïntegreerde verwarmingsbuis. Hierdoor hoef je na de bevestiging alleen de buizen van de platen onderling te koppelen.

 

Prefab droogbouw muurverwarming op houten voorzetwand regelwerk Prefab wandverwarming op houten voorzetwand gipsvezel wandverwarming tegen hout regelwerk in woonkamer Lage temperatuur verwarming in woningWoonkamer met wandverwarming

Mini convectorput bij openslaande deuren

Bij de renovatie van onze woning heb ik bovendien een glazen pui en terrasdeuren gekregen. Om de koudeval te voorkomen, heb ik mini convectorputten in de vloer verwerkt. Hierdoor gaat ‘vallende’ koude tocht van de ramen niet over de vloer zweven.

 

Plintverwarming in de hal

Om onze hal op temperatuur te houden, heb ik een speciale plintverwarming gebruikt. Bij dit Variotherm systeem krijg je een verwarmingselement en bevestigingsbeugels. De afwerking van de element verzorg jezelf. In mijn geval was met hetzelfde hout als op de vloer. Hierdoor was de plintradiator vrijwel onzichtbaar.

 

Variotherm mini convectorputten voorkomt koudeval Plintverwarming in de hal Variotherm plintverwarming met eigen afwerking Badkamer met vloerverwarming en tegels

 

Badkamer met vloerverwarming

In de badkamer heb ik vloerverwarming gecombineerd met een radiator voor de handdoeken.

 

“Installateur / adviseur en wil je meer info over onze energiezuinige afgiftesystemen? We zijn bereikbaar via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm