Landhuis met snel reagerende vloerverwarming

Het dorp Aerdenhout bevindt zich op enkele kilometers vanaf Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. In het bosrijke gebied staan landhuizen, villa’s en statige panden. Op een circa 25.000 m² groot perceel staat deze prachtige Villa Reeduyne. Het landhuis is gebouwd rond 1930, heeft 550 m² woonoppervlakte en bevat 14 kamers.

 

Vloerverwarming toepast tijdens de renovatie

De huidige bewoners hebben na aankoop de villa laten renoveren. Er is daarbij zelfs een groot deel aangebouwd. Om alle vertrekken energiezuinig te verwarmen, is er vloerverwarming toegepast.

Renovatie landhuis villa in Aerdenhout Variotherm Variokomp Droogbouw vloerverwarming in villa Aerdenhout Variotherm Variokomp Droogbouw vloerverwarming in landhuis Aerdenhout Variotherm Variokomp Droogbouw vloerverwarming in villa Aerdenhout gipsvezel Noppenplaat

Hoogste comfort door droogbouw vloerverwarming

Daarnaast was een perfect binnenklimaat een vereist. Daarom is bij dit project onze droogbouw vloerverwarming toegepast. Dit systeem is super dun en reageert daardoor erg snel. Dat is een uitkomst bij luxe villa’s met veel raampartijen. Daar leidt de zoninvloed snel in oververhitting van kamers. Om de temperatuur in een vertrek stabiel en aangenaam te houden, moet een vloerverwarming snel reageren op temperatuurverschillen. Doordat onze droogbouw vloerverwarming weinig massa bevat, reageert het ook vliegensvlug. Doorgaans is binnen 30 minuten een duidelijk opwarming voelbaar. Als door de zon de temperatuur binnen stijgt, blijft deze vloerverwarming bovendien niet alsnog lang warmte af geven. Hierdoor blijft de kamertemperatuur op het gewenste niveau.

 

Voordelen Variokomp droogbouw vloerverwarming

  • 20mm totale opbouwhoogte
  • Slechts 25 kilo per vierkante meter
  • Korte droogtijden
  • Zeer snelle reactietijden
  • Overal slakkenhuis patroon mogelijk
  • Perfecte warmteverdeling

 

Klimaatplafond voor koeling en perfecte akoestiek

Om gedurende heel het jaar een perfect binnenklimaat te garanderen, is het verstandig om vloerverwarming te combineren met klimaatplafonds en wandsystemen. Op hete zomerse dagen stroomt er koud water door de afgiftesystemen waardoor het binnen aangenaam koel blijft.

Variotherm werking plafondkoeling klimaatplafondVariotherm akoestisch klimaatplafond koelplafond plafondkoeling werking geluidsabsorptie

Droogbouw vloerverwarming op de houten vloer

De Variokomp vloerverwarming is bovenop de bestaande vloer gelegd. Als de vloerconstructie stabiel, star, schoon en vlak is, kan de 18mm fermacell noppenplaten op de bestaande vloer worden gelegd. Dit gebeurt zwevend waardoor schroef en lijmwerk overbodig is. Na het inlopen van de verwarmingsbuis hoeft het geheel alleen afgewerkt te worden met een speciale vulmassa. Dit zorgt voor een perfecte warmteverdeling.

 

Combinatie hoge temperaturen en lage temperaturen

Naast de 154m² Variokomp vloerverwarming, heeft het landhuis ook nog authentieke radiatoren. Omdat radiatoren hogere aanvoertemperaturen (70-80 graden) vragen dan een vloerverwarming (25 – 35 graden), mengt de kunststof verdeler koud water bij wat betreft de vloerverwarming.

 

 

Projectgegevens

 

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je droogbouw vloerverwarming nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten