Plintverwarming in hotel

Een hotel duurzaam verwarmen? Onze energiezuinige afgiftesystemen bieden uitkomst. Deze prachtige blokhut staat in Oostenrijk en is omgebouwd tot hotel. Om de gasten – diverse beroemdheden – het hoogste comfort te bieden ligt er plintverwarming in hotel, gecombineerd met droogbouw vloerverwarming en wandverwarming.

Hotel met plintverwarming droogbouw vloerverwarming en wandverwarmingHotel met plintverwarming droogbouw vloerverwarming en wandverwarming

Plintverwarming in hotel kamer

In de hotelkamers is onze Classic plintverwarming gebruikt. Bij dit type beslist en regelt de opdrachtgever zelf de omlijsting. In dit hotel is gekozen voor hetzelfde hout als op de vloeren is gebruikt. Hierdoor valt de plintverwarming amper op.

Lage opbouw vloerverwarming op houten vloerconstructie

Als hoofdverwarming is onze lage opbouw vloerverwarming gebruikt. Enerzijds omdat dit systeem super snel reageert en anderzijds vanwege de houten vloerenconstructie. Het 20mm droogbouw systeem wordt namelijk bovenop de constructieve vloer gelegd.

 

 

WANDVERWARMING OP SCHUINE MUREN

In de nok van de blokhut zijn de schuin wanden voorzien van wandverwarming. Het buizensysteem is daarbij afgewerkt met Eco-pleister voor een perfecte warmteafgifte.

Hotel met plintverwarming droogbouw vloerverwarming en wandverwarming

 

PELLETKETEL EN ZONNEBOILER ALS WARMTEBRON

Voor het opwekken van warm water gebruikt het hotel een pelletketel in combinatie met een zonneboiler. Het hotel kan daardoor gasloos worden verwarmd.

 

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je energiezuinige afgiftesystemen nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten