Van zandtrechter naar duurzame hotelsuite

Harlingen is een uniek hotel rijker. In de havenstad kon je al overnachten in een oude vuurtoren of havenkraan. Sinds kort is daar een 100 jaar oude zandtrechter bijgekomen. Installatiebedrijf Bambach heeft namelijk een 100 jaar oude vultrechter omgebouwd tot duurzame hotelsuite. Om de hotelkamer duurzaam en comfortabel te verwarmen, heeft Bambach ons Variokomp vloerverwarming droog systeem toegepast.

Vloerverwarming droog systeem vanwege houten verdiepingslaag

De ruimte in de zandtrechter was beperkt. Om meer ruimte te creëren is er daarom een houten verdiepingsvloer geplaatst. Hierdoor was een normale vloerverwarming geen optie. Ook een wandverwarming was uitgesloten. De trechter staat namelijk regelmatig bloot aan stevige stormen. Door de beweging in de constructie was de kans op scheurvorming in de muren simpelweg te groot.

Ons droogbouw systeem bood gelukkig uitkomst. Dit systeem kon Bambach namelijk bovenop de houten vloerconstructie leggen. Het complete systeem (gipsplaat, buis en vulmassa) weegt namelijk slechts 25 kilo per vierkante meter. Bovendien komt de vloer bij dit systeem maar 20mm omhoog.

 

 

 PROJECTGEGEVENS

 

 

“Installateur / adviseur en interesse in onze afgiftesystemen? Neem gerust contact op via 058 – 288 47 39 of ons contactformulier

Team Variotherm / Technea

Toegepaste producten