Woonboot met droogbouw vloerverwarming

Wonen op een schip of woonboot, het is voor velen het ultieme gevoel van vrijheid. In opdracht van Breman Kampen heeft ABC Arkenbouw deze luxueuze woonboot met droogbouw vloerverwarming voorzien. Daarbij is gekozen voor ons Variokomp droogbouw systeem vanwege de diepgang en hoge comfort.

Woonboot met droogbouw vloerverwarming van ABC Arkenbouw & architect Bob RondayWoonboot met droogbouw vloerverwarming van ABC Arkenbouw & architect Bob Ronday

Woonboot met droogbouw vloerverwarming vanwege diepgang

Een normale vloerverwarming weegt 125 kilo per vierkante meter. Bij ons systeem is dat slechts 25 kilo. Hierdoor is deze lage opbouw vloerverwarming zeer geschikt bij houten ondervloeren, maar ook bij woonboten vanwege de diepgang. In totaal is er circa 110m2 van deze vloerverwarming aangelegd op de begane grond en de verdiepingsvloer. Dat betekent dat als een normale vloerverwarming was gelegd dat zou resulteren in een extra gewicht van minimaal  13.750 kilo. Door Variokomp is dat bij dit project slechts 2750 kilo.

 

Lage opbouwhoogte zeer geschikt bij verdiepingsvloer

Bij Variokomp (excl. eindvloer en evt. isolatie en egalisatie) is de totale opbouwhoogte slechts 20mm. Daarmee is het de dunste vloerverwarming in zijn soort. Met name op verdiepingsvloeren, waar de beschikbare opbouwhoogte vaak minimaal is, is Variokomp een welkome oplossing.

Duurzame woonark van architect Bob Ronday Duurzame woonboten van architect Bob Rondaynieuwbouw woonboot met lage temperatuur verwarming ABC arkenbouw woonboot woonark met vloerverwarming boot-voorzien-van-Variotherm vloerverwarmingdunste-vloerverwarming-op-woonboot Variokomp droogbouw vloerverwarming met gipsvezel fermacell noppenplaten eenvoudig te installeren Variotherm dunne vloerverwarming op woonbootVerwarmen van een woonboot of schip met vloerverwarming variothermVariotherm vloerverwarming verdeler zonder pomp

 

Snelle reactietijd ideaal bij veel raampartijen

Deze woonark heeft veel lichtinval door de grote raampartijen. Dat is fijn, maar de binnentemperatuur kan hierdoor flink schommelen. Een normale vloerverwarming houdt namelijk lang warmte vast. Zodra de zon begint te schijnen en de thermostaat uitslaat, blijft een traditioneel systeem warmte afgeven. Hierdoor blijft de binnentemperatuur stijgen.

Variokomp kan door de geringe massa juist snel schakelen. Zo is de opwarming van de vloer binnen 30 minuten duidelijk voelbaar en koelt de vloer ook snel weer af. Hierdoor blijft het binnenklimaat stabiel en aangenaam.

 

 

Projectgegevens

 

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je droogbouw vloerverwarming nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten