Welke Muurverwarming aanleggen op de wand?

Module muurverwarming droogbouw
Module plaat

Muurverwarming aanleggen bij een project? Ontdek dan de Variotherm oplossingen die bekend staan om installatiegemak, bewezen kwaliteit, zeer hoge afgiftes en unieke eigenschappen.Wij produceren drie soorten muurverwarming:

 • Module muurverwarming: deze prefab wandverwarming bestaat uit 18mm fermacell wandplaten (gipsvezel) met daarin een verwarmingsbuis verwerkt. Deze droogbouw wandverwarming is perfect voor houtskeletwoningen, prefabwoningen of renovatieprojecten met houten of metal stud voorzetwanden. De platen hebben namelijk boormarkeringen en verkrijgbaar in allerlei soorten standaard afmetingen + op maat te maken platen.

 

Register muurverwarming stenen muur
Register
 • Register muurverwarming: dit type installeer je op steenachtige ondergronden / muren. Je bevestigt namelijk met slagpluggen een speciale rails aan de muur. Hierna is de 16mm buis verwarmingsbuis aan de buis te klikken. Het buizensysteem is vervolgens af te werken met eco-pleister, leem of stuc.

 

 • EasyFlex: bij deze wandverwarming wordt een speciale 11mm extra flexibele verwarmingsbuis gebruikt. Hierdoor is een hart-op-hart afstand van 7,7cm of 11,5cm mogelijk en zijn ook afwijkende, ronde vormen te bekleden.

 

Muurverwarming als hoofdverwarming

Bij hoofdverwarming wordt vaak gedacht aan vloerverwarming, alleen is onze wandverwarming ook erg geschikt. Dat komt door de zeer hoge afgifte per vierkante meter (m²). Natuurlijk moet er wel voldoende wandoppervlak beschikbaar zijn om als hoofdverwarming ingezet te worden.

 

Waarom muurverwarming?

Een muurverwarming heeft 30% meer afgifte dan een vloerverwarming en is daardoor een efficiënter afgiftesystemen. Bovendien kun je het op warme dagen gebruiken als koelwand en geniet je van een 12-15% lagere energierekening. Als je meer wilt weten over de voordelen en nadelen van wandverwarming adviseer ik om deze blog te lezen.

 • Zeer snelle opwarming
 • Gezond en energiezuinig binnenklimaat
 • Zeer hoge afgifte per m2
 • Schone, snelle en makkelijke installatie

 

Aandachtspunten

 • Als je achteraf in de muur wilt boren, kun je een buisdetector gebruiken om onze verwarmingsbuis met aluminium inlage op te sporen
 • Het is belangrijk dat er geen kasten of andere objecten voor de wand staan i.v.m. de stralingswarmte
 • Gebruik bij koeling nooit te lage watertemperaturen vanwege condensvorming
 • De opbouw van de muur wordt ongeveer 20mm dikker

 

Over Variotherm

Ons bedrijf is sinds 1979 gespecialiseerd in energiezuinige, hoogwaardige en milieuvriendelijke verwarming- en koelafgiftesystemen. Denk aan wandverwarming, vloerverwarming, klimaatplafonds, plintverwarming, verdelers en mini convectorputten. Wist je dat we bij de productie veel ecologische bouwmaterialen gebruiken en dat onze systemen worden gedistribueerd door Technea Duurzaam? Deze distributeur levert onze oplossingen alleen rechtstreeks aan installatiebedrijven of wederverkopers.

 

 

Meer info Klimaatplafond

Heb je vragen over onze systemen en/of de prijs ervan? Ik sta je graag te woord via 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl

Arjen Schots