Welke Muurverwarming aanleggen op de wand?

Wil je muurverwarming aanleggen, maar weet je niet welke soort je nodig hebt? Lees dan snel verder. Wij maken namelijk onderscheid in twee systemen. Het verschil zit daarbij in de installatiemethode. Zo heb je een ‘Module wandverwarming’. In feite is dat een kant-en-klare 18mm fermacell wandplaat. In deze plaat zit al een verwarmingsbuis verwerkt en daardoor is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld houtskeletbouw of prefabwoningen. De platen installeer je namelijk aan voorzetwanden van hout of metal stud. Daardoor is de installatie eenvoudig, snel en schoon te noemen.

Heb je echter een steenachtige muur? Dan is ‘Register muurverwarming’ geschikt. Bij dat systeem bevestig je eerst een speciale rails aan de muur. Dat gebeurt met slagpluggen. Vervolgens druk je verwarmingsbuis in de rails en werk je de vervolgens de muur af met eco-pleister, leem of stuc. Heb je daarentegen een ronde muur? Dan is de Register variant ook verkrijgbaar met een speciale dunnere, flexibelere buis. Zo zijn ook ronde vormen te bekleden met wandverwarming.

Module muurverwarming droogbouw
Module wandverwarming
Register muurverwarming stenen muur
Register wandverwarming

Muurverwarming als hoofdverwarming

Doordat we met unieke materialen werken, hebben onze oplossingen een zeer hoge afgifte per vierkante meter (m2) Daardoor is het vaak mogelijk om wandverwarming in te zetten als hoofdverwarming.

 

Meer productinformatie

Wil je meer informatie over Module of Register wandverwarming? Klik dan op één van de afbeeldingen voor de productpagina. Daarnaast hebben we onlangs een blog gepubliceerd over de voordelen en nadelen van muurverwarming.

 

Hulp nodig bij de keuze?

Weet je niet welke wandverwarming het meest geschikt is? Vul dan onderstaande formulier in en onze exclusieve distributeur Technea Duurzaam neemt vervolgens dan snel contact met je op. Hun specialisten hebben al jaren ervaring met ons systemen en kunnen je zo dus deskundig adviseren.

 

 

Leverancier

Variotherm is een Oostenrijks merk en Technea Duurzaam is de Nederlandse distributeur van onze verwarmingssystemen.

 

Heb je behoefte aan advies?

Stel dan je vraag aan onze specialisten via info@variotherm.nl

of 058 – 288 47 39. Of vraag hieronder een offerte aan.

 

 

Bedrijfsnaam (indien sprake van):

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:*

Te verwarmen kubieke meter (m3):*

Aantal beschikbare muren:

Aantal beschikbare vierkante meter (m2) muuroppervlakte:*

Situatie:*
stenen muurhouten regelwerkmetall studbestaande bouwnieuwbouw

Hoe goed is de ruimte geïsoleerd?*
NietSlechtVoldoendeGoedZeer goed

Type verwarmingsinstallatie:*
Gasgestookte cv-ketelWarmtepompPelletketelAnders

Tekeningen uploaden
Heb je (bouw)tekeningen van de betreffende ruimte(s)? Stuur deze dan a.u.b. naar ons toe.

Aanvullende informatie

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
JaNee