Speciale droogbouw vloerverwarming voor badkamer renovatie

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Bespaar ruimte en verhoog het comfort met een vloerverwarming. Omdat een normale vloerverwarming vaak niet kan bij een badkamer renovatie, heeft Variotherm een speciale droogbouw vloerverwarming (Variokomp) ontwikkeld. Deze zeer dunne vloerverwarming leg je bovenop de bestaande houten of betonnen vloer. Omdat de totale opbouwhoogte slechts 20mm is, kan het vrijwel overal worden toegepast zonder ingrijpend sloop of breekwerk.

droogbouw vloerverwarmin
Leggen van 18mm noppenplaten

 

Snelle reactietijd en energiezuinig

Deze droogbouw vloerverwarming bestaat uit 18mm fermacell noppenplaten. Tussen deze noppen wordt de verwarmingsbuis gedrukt en vervolgens afgestreken met een dunne vulmassa. Doordat de complete vloerverwarming weinig massa bevat en de buis dicht onder het oppervlakte ligt, reageert het systeem vliegensvlug.

Een ander groot voordeel is de energiezuinigheid. Het cv-systeem werkt op lage temperaturen waardoor de energiekosten minimaal zijn. Helemaal ten op zichtte van een elektrische vloerverwarming waarbij de energiekosten aanzienlijk stijgen.

vloerverwarming badkamer renovatie
Droogbouw vloerverwarming (20mm)

Renovatie badkamer vloerverwarming

Eenvoudig te installeren en snel droog

Omdat het systeem met slechts een paar onderdelen werkt, is het systeem snel te leggen. Bovendien komt er geen lijm, schroef of freeswerk aan te pas. Dat betekent een schone en veilige installatie.

Doordat de noppen worden afgestreken met een dunne vulmassa, is het systeem vaak binnen 4 a 5 uren weer droog. Zo kan bijvoorbeeld de tegellegger snel door met de renovatie van de badkamer. Deze vloerverwarming is ook te combineren met o.a. pu-gietvloeren en PVC-stroken.

 

Prijs droogbouw vloerverwarming

Onze lage temperatuur afgiftesystemen zoals Variokomp worden alleen rechtstreeks verkocht aan installatiebedrijven of wederverkopers. Neem contact op voor de inkoopcondities of verkooppunten.