Energiezuinig verwarmen

Combinatie wandverwarming, vloerverwarming en klimaatplafond

Een architectonisch hoogstandje waarbij de liefde voor vorm, ontwerp en technologie met elkaar zijn verweven. Om te kunnen spelen met vorm én tegelijkertijd het comfortabelste binnenklimaat te garanderen, heeft de architect gekozen voor een combinatie van Variotherm wandverwarming, klimaatplafond en vloerverwarming.  Er is gekozen voor Variotherm vanwege de hoge kwalitatieve en ecologische normen, gecombineerd met de nieuwste ltv-verwarmingstechnologieën. Daarnaast biedt de fabrikant een vormgevingstechnische oplossing voor vrijwel iedere situatie. Van schuine plafonds en ronde wanden, tot weinig opbouwhoogte.

Wandverwarming voor ieder type muur

In de appartementen zijn twee soorten wandverwarming gebruikt. Bij muren met ronde, schuine of een afwijkende vorm, is een gepleisterde variant gebruikt. Met dit systeem is vrijwel iedere (muur)vorm te bekleden met wandverwarming. Het systeem is af te werken met leem of stuc. Voor de vlakke muren is het type Module muurverwarming geplaatst. Dit is een kant-en-klare gipsplaat met daarin de verwarmingsbuis verwerkt, verkrijgbaar in talloze afmetingen. Het is ook mogelijk om zelf de wandplaten op maat te maken of laat maatwerk-platen fabriceren..

Badkamer wandverwarming
Flexibele wandverwarming voor ronde / complexe wanden
badkamer renovatie vloerverwarming
Droogbouw vloerverwarming in badkamer

Natte en droogbouw vloerverwarming

In situaties waar een traditionele natte vloerverwarming mogelijk was, is het type VarioRoll toegepast vanwege de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Waar een natte deklaag niet mogelijk was vanwege opbouwhoogte of draagconstructie, is de droogbouw vloerverwarming Variokomp gebruikt. Een super dunne vloerverwarming met een totale opbouwhoogte van 20mm. Super licht en snel te installeren.

 

klimaatplafond-koelplafonds-regelwerk-droogbouw-renovatie
Klimaatplafond voor koeling

Klimaatplafond voor koeling

Door het gebruik van grote glazen raamoppervlakken heeft de zon veel invloed in de appartementen. Om altijd een aangenaam binnenklimaat te garanderen, heeft de architect gekozen voor een klimaatplafond. Het grote voordeel van deze plafondkoeling is dat je geen last hebt van onaangename tocht / luchtstromen zoals bij een airco. De panelen zijn in het plafond verwerkt waardoor deze vrijwel onzichtbaar zijn. Het systeem is ook verkrijgbaar als eiland of akoestische variant om harde galmgeluiden te verminderen.

 

Appartement, villa of utiliteit

Met de verwarmings- en koelsystemen van Variotherm heb je een oplossing voor iedere situatie. Heb je ook een potentieel project of ga je zelf verbouwen? Laat je dan gewoon eens informeren over de mogelijkheden van deze systemen. In de meeste situaties is het ook mogelijk om op locatie de mogelijkheden te beoordelen. We zijn te bereiken via 058 – 288 4739 of info@variotherm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *