Renovatie Immanuelkerk

Renovatie Immanuelkerk – droogbouw vloerverwarming Variokomp

Nabij het Nationaal Park Utrechts Heuvelrug vind je het plaatsje Driebergen. Daar staat deze prachtige kerk die tijdens de renovatie is voorzien van Variotherm droogbouw vloerverwarming. Er is bij dit renovatieproject gekozen voor de 20mm dunne vloerverwarming omdat de kerk een bestaande houten vloer heeft. Bovendien leg je dit vloerverwarmingssysteem binnen een mum van tijd bovenop de bestaande vloer. In totaal gaat het om 303m² vierkante meter, gekoppeld aan 3 pomploze vloerverwarming verdelers. Deze verdelers zijn ook van het merk Variotherm. Het voordeel van deze verdelers is de eenvoudige klikmontage, de extra hoge flow, eenvoudig in te stellen en de geruisloze werking. De hoofdpomp van de vloerverwarming staat in de cv-ruimte.

Dit project is uitgevoerd door M.J. van Gelder Installatiebedrijf uit Woudenberg.

legtekening droogbouw vloerverwarmingVloerverwarming verdeler aansluitenclose up vloerverwarming verdelerlage opbouw vloerverwarming

Voordelen van droogbouw vloerverwarming bij de renovatie van een kerk

  • Door de zeer snelle droogtijd (binnen 24 uur) van deze droogbouw vloerverwarming, is de renovatie snel af te ronden. Bij een traditioneel systeem is de wachttijd vaak enkele weken.
  • Het systeem is stofvrij en zonder freeswerk ter plekke te leggen.
  • Door de dunne opbouwhoogte hoeven de deuren / opstapjes in de meeste situaties niet aangepast te worden.
  • Bij dit systeem is er sprake van weinig massa waardoor de droogbouw vloerverwarming snel reageert. De ruimte is dus snel warm, maar ook als de zoninvloed ervoor zorgt dat de ruimte te warm is, koelt de vloer ook weer snel af.

Potentieel project voor Variotherm droogbouw vloerverwarming?

Heb je een project waarbij droogbouw vloerverwarming wellicht een oplossing is? Neem gerust contact op. We praten je graag vrijblijvend bij over de mogelijkheden en maken desgewenst een prijsopgave op maat.

2 Comments

  1. levende geschiedenis | | Beantwoorden

    goed artikel, heel erg bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *