Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming (20mm) bij renovatie woning in Groningen

Bij de renovatie van een woning heb je in vele gevallen een droogbouw vloerverwarming nodig. Bijvoorbeeld omdat er weinig opbouwhoogte beschikbaar is of omdat de bestaande (houten) vloer het gewicht van een traditioneel systeem niet kan dragen.

Droogbouw vloerverwarming op betonnen vloer

Zo ook bij deze woning aan de Speenkruidstraat 87 in Groningen. Het huis heeft namelijk een bestaande betonnen vloer en daarom is gekozen voor de droogbouw vloerverwarming Variokomp. Zoals op de foto’s te zien is, is de woonkamer (inclusief keuken) voorzien van deze dunne vloerverwarming. Op de plek van de keuken liggen fermacell opvulplaten omdat daar geen vloerverwarming nodig is.

Installatie van droogbouw vloerverwarming

Voordat de droogbouw vloerverwarming wordt gelegd, is het belangrijk dat de vloer schoon, star en vlak is. Soms is nog nodig om de vloer uit te vlakken. Voor extra isolatie kun je er daarna voor kiezen om XPS-isolatieplaten neer te leggen. Deze platen mogen maximaal 30mm zijn. Vervolgens leg je bovenop de isolatieplaat (of direct op de ondervloer) dampdichte bouwfolie. Rondom de ruimte plaats je randstrookisolatie, waarna je de fermacell noppenplaten in halfsteensverband neerlegt. Dit kan zwevend, lijm- en schroefwerk is dus niet nodig.

De volgende stap is het inlopen van de verwarmingsbuis. Dit kan zowel in meander als slakkenhuispatroon en per groep kun je maximaal 75 meter gebruiken. Nadat dit is gebeurt, maak je de vulmassa aan en breng je deze aan met een spaan. De vulmassa loopt vervolgens in de naden en maakt de vloer vlak. Bij een temperatuur van 20 graden is de vloer binnen 5 uren weer begaanbaar. De vloerverwarming is hierna geschikt, afhankelijk van de vloer, om af te werken met de eindvloer. Bij dit project is de vloerverwarming aangesloten op een pompverdeler met 7 groepen.

Samenwerking met Installatiebedrijf P. de Veer

Dit project is in samenwerking met Installatiebedrijf P. de Veer uitgevoerd.

renovatie woonkamer vloerverwarmingkamer droogbouw vloerverwarmingkeuken vloerverwarmingachterkamer vloerverwarmingVerwarmingsbuis in noppenplaathal en toilet vloerverwarmingvulmassa droogbouw vloerverwarmingtotale opbouw hoogte vloerverwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *