Wandverwarming op metall stud

Wandverwarming op metall stud

Een hoge arbeidsproductiviteit en laag ziekteverzuim, de droom van iedere ondernemer. Maar wist je dat een gezond binnenklimaat een belangrijke factuur is? Frisse lucht, aangename warmte, geen stofcirculatie en veel lichtinval. Adviesbureau Merosch heeft goed begrepen dat gezonde gebouwen de toekomst zijn. Zij hebben een oude gymzaal uit 1955 duurzaam en circulair laten renoveren tot kantoorpand van de toekomst. Het pand heeft dan ook de volgende labels:

  • GPR 8,8 (hoogste in zijn klasse)
  • BREAAM Excellent
  • WELL (gezondheidslabel) zilver
  • NL greenlabel A voor de tuin

Gymzaal duurzaam en circulair gerenoveerd

Gezonde gebouwen: stralingswarmte in plaats van luchtverwarming

De methode waarop een ruimte wordt verwarmd heeft grote invloed op de gezondheid van medewerkers. Bij traditionele systemen (radiatoren) is er een constante luchtstroom waarbij de radiator koude lucht verwarmd. Daardoor is de ruimte ongelijkmatig verwarmd en heeft stofverspreiding vrij spel. Voor een comfortabelere en gezondere ruimteverwarming wordt daarom nu vaak gekozen voor stralingswarmte. Een wandverwarming of vloerverwarming verwarmt geen lucht, maar straalt de warmte op het lichaam. Vanwege het hoge comfort en afgifte, heeft Merosch gekozen voor wandverwarming als hoofdverwarming. Voor de hogere vertrekken is de Variokomp droogbouw vloerverwarming gebruikt.

Stralingswarmte wandverwarming Warmtescan wandverwarming

 

Gasloos verwarmen met warmtepomp in combinatie met lage temperatuur afgiftesystemen.

Bij het renovatieproject zijn alleen het casco en de gymvloer gespaard gebleven. Bovendien zijn zoveel mogelijk ‘oude’ materiaal gebruikt bij de renovatie. Omdat de wens was om losgekoppeld te zijn van het gasnet, wordt het gebouw verwarmd met een warmtepomp. Deze cv-ketel zorgt op basis van elektriciteit voor warmte en kan ook koelen. De warmtepomp werkt echter optimaal (minder hoge stookkosten) in combinatie met een lage temperatuur afgiftesysteem en niet met hoge temperatuur radiatoren. Omdat de wandverwarming en vloerverwarming van Variotherm een extreem hoge afgifte hebben, is het mogelijk op de laagste temperaturen (25 – 30 graden) te verwarmen. De warmtepomp kan de afgiftesystemen bovendien gebruiken voor koeling om zomerse dagen.

Wandverwarming op metall stud
Droogbouw wandverwarming wordt op metall stud vastgezet

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *