Monument verduurzamen

Monument verduurzamen? Doe dan inspiratie op bij dit project van Rogs Onderhoud. Bij de renovatie van dit Joodse monument in Den Haag is een droogbouw vloerverwarming gebruikt om de bestaande vloer te behouden. Hierbij zijn speciale 18mm fermacell noppenplaten op de houten ondervloer gelegd. De totale opbouwhoogte (excl. eindvloer zoals laminaat, steen, pu-gietvloer of hout) komt daarbij op 20mm.

Vloerverwarming verdeler - kunsstofDroogbouw vloerverwarming in monument

Monument verduurzamen met lage opbouw vloerverwarming

Zoals je wellicht weet heeft vloerverwarming een veel minder hoge watertemperatuur nodig. Waar radiatoren vaak 70 tot 80 graden nodig hebben, ligt dat bij een vloerverwarming tussen de 25 en 55 graden. Omdat de cv-ketel minder heet water hoeft te leveren, levert dat snel energiebesparingen van 10 – 25% op.

Energiezuinig monument met lage temperatuur vloerverwarming
Eindresultaat en klaar voor afwerking

Hoog comfort vaak belangrijke wens

Naast energiebesparing willen woningeigenaren vaak een comfortabeler binnenklimaat. Dat betekent geen koude zones, minder stofverplaatsing en stralingswarmte. En dat kan met vloerverwarming omdat dit systeem geen lucht verwarmt, maar werkt met stralingswarmte. Dit voelt alsof de zon op je schijnt en bovendien is de ruimte gelijkmatig verwarmd.

Normale vloerverwarming vaak niet mogelijk bij monumenten

Ook bij dit project kon geen normale vloerverwarming worden toegepast door de houten vloerconstructie. Rogs Onderhoud adviseerde daarom de Variokomp droogbouw vloerverwarming vanwege:

  1. Weegt slechts 25 kilo per m2
  2. 20mm totale opbouw
  3. Zeer hoge afgifte per m²
  4. Gerenommeerd kwalitatief systeem die veel wordt toegepast

 

Installatie van Variokomp

Het droogsysteem vloerverwarming bestaat globaal uit een 18mm fermacell platen met noppen. Deze noppen zijn in de fabriek al ingefreesd zodat je op locatie geen stof hebt. De verwarmingsbuis wordt in meander en/of slakkenhuis patroon gelopen en het geheel wordt afgewerkt met een speciale vulmassa. De vloerverwarming is daarna vaak klaar voor de eindafwerking (afhankelijk van de eindvloer).

330m2 lage opbouw vloerverwarming

Installatiebedrijf Rogs Onderhoud heeft in totaal ruim 330 Variokomp aangelegd. Daarnaast is een andere ruimte voorzien van vloerverwarming gemonteerd op draadstaalmatten. Dit omdat daar de ondervloer een zwaluwstaart vloer betrof.

 

Heb je ook een project waarbij je een monument gaat verduurzamen? Neem eens contact op om je te laten informeren over de mogelijkheden van bijv. Variokomp of wandverwarming. We zijn te bereiken via 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *