Restaurant met vloerverwarming

Restaurant met vloerverwarming

Wist je dat je in Buitenplaats Amerongen ook heerlijk kunt lunchen en dineren? In één van de bijgebouwen van kasteel Amerongen heeft het restaurant Bentinck zich gevestigd. Waar voorheen paarden dit gebouw gebruikte als paardenstal, kun je hier nu genieten van prachtige gerechten. Om gasten een comfortabel binnenklimaat te bieden is gekozen voor lage temperatuur verwarming. Bij dit pand betekende dat vloerverwarming op houten vloeren…

Fermacell noppenplaten vloerverwarmingBuitenplaats Amerongen restaurantRestaurant Buitenplaats Amerongen

Vloerverwarming op houten vloeren

Het pand had een houten ondervloer (balken) en vanwege de monumentale status mocht deze niet worden verwijderd. Installatiebedrijf Roelofse uit Driebergen-Rijssenburg adviseerde daarom de lage opbouw vloerverwarming Variokomp. Bij plaatsing van vloerverwarming op houten vloeren moet wel rekening gehouden worden een aandachtspunten als starheid, vlakheid en draagkracht. Om de 18mm fermacell noppenplaten te kunnen plaatsen, is daarom eerst een speciale houten opbouw gemaakt. Vervolgens werd de dunne vloerverwarming in halfsteensverband op de houtenconstructie gelegd. Na het inlopen van de speciale verwarmingsbuis (meander of slakkenhuis) hoefde de vloer alleen afgegoten te worden met een speciale vulmassa. Zonder XPS-isolatie aan de onderkant komt Variokomp daarmee op een totale opbouwhoogte van 20mm.

Variokomp is juist zo geschikt voor houten vloeren (onderconstructie) door het zeer lage gewicht per vierkante meter. Een ‘normale’ vloerverwarming weegt snel minimaal 125 kilo per m², Variokomp weegt slechts 25 kilo per m². De 100m² Variokomp vloerverwarming is uiteindelijk aangesloten op een 15 groeps pompverdeler.

Eigenschappen Variokomp

  1. Zeer hoge afgifte per m² (te gebruiken als hoofdverwarming)
  2. Verwarming binnen 30 minuten duidelijk voelbaar
  3. Makkelijk, snel, schoon en zwevend te leggen
  4. Binnen 24 uur vollast begaanbaar
  5. Vulmassa voor perfecte warmteverdeling

Groepen vloerverwarmingPaardenstal vloerverwarmingDunne vloerverwarmingAansluiten vloerverwarmingVerdeler veel groepen

2 Comments

    • admin | | Beantwoorden

      Dank je van Schoenen! Mochten we ergens bij kunnen helpen, dan horen we dat graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *