Vloerverwarming underlayment

We hechten steeds meer waarde aan een comfortabel en prettig binnenklimaat. In de zomer moet het lekker koel zijn en in de winter wil je een aangenaam verwarmd vertrek. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de voordelen van vloerverwarming, wandverwarming en klimaatplafonds. Het installatiewerk is bij een nieuwbouw pand vaak een eitje, bestaande woningen vragen echter vakmanschap en een goed passend product. Zo ook bij monumentale panden zoals deze 100 jaar oude bovenwoning in hartje Amsterdam.

 

Lage opbouw vloerverwarming nodig bij houten vloerconstructie

Dit ‘herenhuis’ staat aan de Wanningstraat, gelegen in het Museumkwartier en op loopafstand van het Vondelpark. Deze wijk werd rond 1902 gebouwd en is gebaseerd op ontwerpen van P.J.H. Cuypers uit 1891. De huizen worden gekenmerkt door de vele Jugendstil elementen en hebben vaak een houten vloerenconstructie.

Underlayment plaat op houten vloerconstructieVloerverwarming in herenhuisKunststof vloerverwarming verdeler

Bij de renovatie of verduurzaming van dit soort oude panden heb je als installateur rekening te houden met andere zaken dan bij nieuwbouw. Denk aan: hoeveel gewicht kan de houten constructie dragen, mag je aanpassingen doen en wat is het warmteverlies per vertrek (isolatie). Installatiebedrijf Neven adviseerde in deze situatie dan ook de Variokomp 20mm droogbouw vloerverwarming vanwege het lage gewicht en dunne opbouw. Bij de installatie is de vloerverwarming op underlayment plaat gelegd omdat de oude vloer niet star, vlak en stabiel was.

 

Normale vloerverwarming uitgesloten

Bij deze woning was een normale vloerverwarming uitgesloten omdat:

  • de vloer constructie kon de 125 kilo per m² van een normaal systeem niet dragen
  • de houten ondervloer moest intact blijven (monumentaal)
  • er was een vloerverwarming nodig met zeer hoge afgifte per m²

Dunne vloerverwarming variokompvloerverwarming in badkamer en toiletNoppenplaat vloerverwarmingdroogbouw vloerverwarming leggen

Voordelen Variokomp vloerverwarming

  1. Reageert binnen 30 minuten (verwarmt en koelt snel)
  2. Hoogste afgifte per m2
  3. Snel, makkelijk en schoon te installeren
  4. Gedegen en bewezen kwaliteit
  5. Slechts 25 kilo per m² (18mm plaat, verwarmingsbuis + vulmassa)
  6. Overal meander én slakkenhuis mogelijk

Projectgegevens

Neven Installatiebedrijf B.V. heeft in totaal 220m² Variokomp en 11m2 traditionele vloerverwarming op draadstaalmat. Gecombineerd met vier kunststof pompverdeler van 8 groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *