Tinyhouse met wandverwarming

Wandverwarming en klimaatplafond in volledig duurzaam ‘Tinyhouse’

Een uniek project waarbij Variotherm wandverwarming en klimaatplafond is toegepast: een ‘Tinyhouse’ in Stuttgart. Het woord Tinyhouse zegt genoeg over de betekenis. Een dergelijk minimalistisch huisje is gemaakt van natuurvriendelijke materialen en met als doel: bescherming van de aarde. Vanuit die filosofie is ook dit onderzoekhuis B10 in Stuttgart gebouwd. De adembenemende ‘villa’ produceert 2x zoveel energie als nodig dankzij de duurzame bouw, recycling en maximale efficiëntie door de Variotherm ltv verwarmingssystemen: wandverwarming en klimaatplafond.

villa-tinyhouse-lage-temperatuur-verwarming

Wandverwarming en klimaatplafond in woonkamer

Wandverwarming en klimaatplafond, warmtepomp en zonnepanelen

Het gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp, gecombineerd met een ijstank. Deze laatste ligt onder de grond en door de bevriezing/condensatie methode komt er veel energie vrij. Daarnaast liggen er zonnecollectoren en zonnepanelen op het dak. Om de duurzame opgewekte warmte te kunnen gebruiken is een LTV-systeem zoals dat van Variotherm nodig. Er is in dit gebouw gekozen voor de combinatie van wandverwarming en klimaatplafond (koelplafond) vanwege de grote glazen ramen, grote afgifte en esthetiek .

Vloerverwarming-slaapkamer-wandverwarmingtinyhouse-vloerverwarming-wandverwarming-koelplafond

Variotherm systemen geschikt bij zero-waste beleid

Bij de bouw is rekening gehouden met een zero-waste beleid aangezien het een onderzoeksproject betreft. De systemen van Variotherm sluiten daar naadloos bij aan. De systemen zijn bij het afbreken van het pand namelijk volledig te recyclen. Variotherm maakt grotendeels gebruik van natuurproducten.

 

Nieuwbouw of renovatieproject?

Heb je ook een (potentieel) project waarbij de verwarmings- en koelsystemen van Variotherm wellicht een oplossing zijn? Laat je dan eens vrijblijvend bijpraten over de mogelijkheden. We denken graag met je mee. We zijn op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar via 058 – 288 47 39 of stuur een e-mail naar info@variotherm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *