De 5 unieke eigenschappen van onze vloerverwarming verdeler (ook voor wand en plafond)

Vloerverwarming verdeler nodig met veel groepen en een hoge flow? Verdeler verwerken in een muur? Een geruisloos systeem nodig? Met de komst van Variotherm Verdeler 5.0 hebben we een antwoord voor vrijwel iedere situatie waar vloerverwarming, wandverwarming of klimaatplafonds nodig is. Op deze pagina leggen we de 5 (+ aantal extra) bijzondere eigenschappen toe.

Tip: onze Nederlandse distributeur Technea Duurzaam heeft een uitgebreid artikel geschreven over de werking, aansluiten, voordelen en aandachtspunten van vloerverwarming verdelers.

 

1. De meest compacte verdeler

Met de nieuwste verdeler 5.0, heb je de meest compacte verdeler. De verdelersegmenten zijn namelijk slechts 50mm breed/diep. Daardoor past de complete verdeler in een optionele verdelerkast van 80mm diep. Deze verdelerkast kun je bij houtskeletbouw bijvoorbeeld wegwerken in de wand.

verdelerkast verdeler vloerverwarming

2. Hoge flow & veel groepen

De verdeler is verkrijgbaar met of zonder pomp. In combinatie met een pomp zijn er maximaal 15 groepen mogelijk en wordt er een flow tot 170 liter per uur bereikt. Als je een verdeler zonder pomp neemt, dan kun je tot maximaal 17 groepen uitbreiden. De flow is dan tot 150 liter per minuut.

 

3. Klikmontage & verschuifbaar

Veel werk kwijt aan het installeren van een verdeler? Ontdek dan onze verdeler en het gebruiksgemak. De verdeler klik je namelijk eenvoudig in het speciaal ontworpen railsysteem. Een ander voordeel is dat de verdelerblokken achteraf, ten opzichte van elkaar, nog te verschuiven zijn. Zo is de positie vanaf de vloer of het plafond, naderhand nog aan te passen.

 

4. In een handomdraai in te regelen

Om de warmteafgifte per ruimte ideaal in te stellen, is vaak nog ‘finetuning’ nodig. Met de speciale oranje ring leg je de basiswaarden vast. Door te draaien verlaag of verhoog je de flow. Wil je achteraf toch weer terug naar de basisinstellingen? In een handomdraai heb je deze weer terug.

flowmeter verdeler vloerverwarming

5. Flowmeter altijd af te lezen

Misschien heb je het al eens gezien, maar bij verdelers is de doorzichtige flowmeter vaak lastig af te lezen. Door een speciale technologie is onze verdeler onder druk los te schroeven en te reinigen. Dat betekent dat je niet heel het systeem plat hoeft te leggen en altijd de juiste flowwaarde kunt aflezen.

 

6. Geruisloos

Bij sommige verdelers is er sprake van een vervelende fluittoon. Bij deze verdeler van Variotherm is dat niet het geval.

 

Kennismaken  – met onze nieuwe verdeler?

Neem dan contact op via 058 – 288 47 39, info@variotherm.nl of vul onderstaand formulier in.

Bedrijfsnaam:

Je bent... (bijv. installateur of particulier):*

Voornaam:*

Achternaam:*

Straatnaam:*

Huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:*

Type vraag:*
Meer informatieOfferteOverige

Bericht:*