Variotherm.nl > Droogbouw vloerverwarming > Variokomp vloerverwarming, voor situaties waar geen traditionele variant mogelijk is

Variokomp vloerverwarming, voor situaties waar geen traditionele variant mogelijk is

vloerverwarming houten vloer beton droogbouw houtskeletbouw

Wil je vloerverwarming toepassen, maar is een traditionele (zandcement) versie niet mogelijk? Bijvoorbeeld omdat er houten onder-balken liggen of er weinig opbouwhoogte mogelijk is? Voor die situaties is Variokomp vloerverwarming speciaal ontwikkeld. Het vloerverwarmingssysteem is slechts 20mm dun en kun je bovenop een bestaande vloer leggen. De installatie is daarnaast in een mum van tijd uitgevoerd.

 

Prijs & voordelen ten op zichtte van traditionele vloerverwarming

Een laag opbouw systeem zoals Variokomp is in aanschafprijs duurder dan een traditionele vloerverwarming. Echter bespaar je met Variokomp weer op andere kosten  waardoor de prijs uiteindelijk vergelijkbaar is. Bij het aanbrengen van een traditionele vloerverwarming heb je extra kosten zoals het kopen van cement en de leveringskosten daarvan. Daarnaast bespaar je met het lage opbouw systeem veel arbeidsuren en droogtijd. Variokomp is namelijk erg snel te leggen en binnen 24 uur is de vloer weer begaanbaar. Bij een traditionele vloer is de droogtijd snel enkele weken.

Bij een lage opbouw vloerverwarming ligt de bruto adviesprijs op €66,- per vierkante meter. Je hebt dan een noppenplaat, 10m verwarmingsbuis en 6 kilo vulmassa. Bij deze prijs zit geen verdeler (met of zonder) pomp inbegrepen en is exclusief installatie.

 

Snel en makkelijk te leggen

Doordat het Variokomp systeem uit enkele onderdelen bestaat, is deze snel te leggen. Je plaatst eerst dampdichte folie en randstrookisolatie om vervolgens de kompaktplaten (noppen) op de vloer te leggen. De verwarmingsbuis loop je er daarna in. Dat kan in meander of slakkenhuis patroon. Zodra dit klaar is, breng je de meegeleverde vulmassa aan en strijk je dit af. Het enige wat je nu hoeft te doen; even wachten en je kunt de vloer afwerken met o.a. steen, laminaat, pvc….

 

Geschikt voor….

  • Gestapelde bouw zoals appartement en flats
  • Badkamers, zolders en slaapkamers
  • Oudere huizen waar sprake is van houten onderbalken
  • Renovatieprojecten en houtskeletbouw
  • Situaties waar bijna geen opbouwhoogte is

arjen

 

Meer info of advies?

Onze productspecialist Arjen vertelt je graag meer over dit prachtige product. Wij zijn op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur te bereiken op 058 – 288 47 39. Mailen mag naar info@variotherm.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *