Wandkoeling om de kamer in zomer aangenaam koel te houden

Ook op warme zomerdagen wil je binnen een aangenaam koel klimaat. Met een airco krijg je vaak een koude tocht en geen gelijkmatige koeling. Daarnaast stijgen de energiekosten flink. Een wandkoeling is in dit soort situaties de ideale uitkomst.

 

Koelen en verwarmen

Met de wandkoeling kun je zowel koelen als verwarmen. In de zomerperiode laat je koud water door de ‘verwarminsgbuizen’ circuleren en in de winter stroomt en warm water (ltv) doorheen.

wandverwarming-aanbrengen 550x500wandkoeling Register muurverwarming stenen muurModule muurverwarming droogbouw

Oplossing voor droogbouw, houtskeletbouw en renovatie

Variotherm heeft twee soorten wandkoeling. Eén daarvan is de kant-en-klare (Module) wandplaat met daarin de buis verwerkt. Deze platen (er zijn verschillende afmetingen) bevestig je eenvoudig op een regelwerk. Aan de onderkant koppel je de buis van de ene plaat met de andere. Zo ontstaat er een gelijkmatige koele wand. De plaat kun je vervolgens afwerken met …… eigenlijk alles wat je wilt.

 

Oplossing zonder regelwerk op stenen muren

Is er sprake van een stenen wand en wil je geen regelwerk toepassen? Dan is de Register wandkoeling iets voor je. Nadat je gaten in de muur hebt geboord, bevestig je met een slagplug een rails. Dit om de 50 cm. Daarna klik je vanaf onderaan de ‘verwarmingsbuis’ in de rails. Vervolgens werk je de muur af met pleisterwerk zoals kalkcement, kalkpleister of leem.

 

Achteraf in de muur boren?

Heb je de wandverwarming/koeling aangebracht en moet je achteraf iets bevestigen in de muur? Geen punt, door de aluminium laag in de buis kun je met een buizenzoeker de buis detecteren.

 

Vragen / meer info / prijs

Heb je naar aanleiding van deze pagina of website vragen? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vul onderstaand contactformulier in.

Bedrijfsnaam:

Je bent... (bijv. installateur of particulier):*

Voornaam:*

Achternaam:*

Straatnaam:*

Huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:*

Type vraag:*
Meer informatieOfferteOverige

Bericht:*