Wandverwarming gipsplaat voor droogbouw projecten

Wil je geen radiatoren aan de muur, maar genieten van de stralingswarmte van wandverwarming? Voor renovatieprojecten of houtskeletbouw bestaat deze droogbouw wandverwarming gipsplaat. De 18mm fermacell wandplaat is in de fabriek al voorzien van een verwarmingsbuis. Daardoor schroef je wandverwarming panelen eenvoudig vast op houten voorzetwanden of metal studs.

 

wandverwarming gipsplaat

Eigenschappen wandverwarming gipsplaat

Deze wandverwarming gipsplaat is ook wel bekend onder de naam Module muurverwarming. De fermacell wandplaat is uniek in de markt vanwege de onderstaande eigenschappen:

 • Refab 18mm gipsplaat incl. verwarmingsbuis
 • Verwarmingsbuis met alu-inlage en dus traceerbaar met buisdetector
 • Zeer hoge afgifte door gebruikte (ecologische) bouwmaterialen
 • Standaard plaatafmetingen + op maat te maken platen

 

In welke situaties is Module muurverwarming geschikt?

 • Houtskeletbouw
 • Prefabbouw
 • Schuine wanden zoals bij zolders
 • Als je geen vloerverwarming wilt
 • Als je kiest voor een warmtepomp en over moet op ltv

 

Muurverwarming als hoofdverwarming

Een vraag die we vaak gesteld krijgen, is of muurverwarming te gebruiken is als hoofdverwarming. Dit is zeker het geval, maar hangt wel af van de beschikbare muuroppervlakte. Om een ruimte (m3) te verwarmen heb je een minimale afgiftevermogen nodig. We kunnen eenvoudig voor je berekenen of je wandverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken.

Module muurverwarming afmetingenModule muurverwarming afmetingen

Kant-en-klare wandplaat in verschillende afmetingen

Om Module wandverwarming overal te kunnen installeren, zijn er verschillende soorten wandplaten met allerlei afmetingen. We hebben de keuze tussen standaard platen (vaste afmetingen), afkort platen en in de fabriek op maat gemaakte platen. Zo hebben we een oplossing voor iedere situatie.

 

Voordelen Module muurverwarming

 • Snelle verwarming van de gipsvezelplaten door zeer goed contact
 • Werkt op lage temperatuur en is daardoor energiezuinig
 • Ook wandkoeling mogelijk met bijv. warmtepomp
 • Bouwbiologisch geteste Fermacell gipsvezelplaat (IBR-keurmerk)

Module muurverwarming renovatie droogbouw

Muurverwarming op CV i.p.v. elektrisch

Deze muurverwarming werkt via een centrale verwarming (CV) zoals een cv-ketel, warmtepomp of pelletketel. Verwarmen op basis van water is veel goedkoper dan via een elektrische wandverwarming. De reactietijd zal bij een elektrisch systeem slechts iets sneller zijn. Als voorbeeld: bij het Variotherm systeem voel je binnen 30 minuten aangename stralingswarmte.

 

Over Variotherm

Ons bedrijf is sinds 1979 gespecialiseerd in energiezuinige, hoogwaardige en milieuvriendelijke verwarming- en koelafgiftesystemen. Denk aan wandverwarming, vloerverwarming, klimaatplafonds, plintverwarming, verdelers en mini convectorputten. Wist je dat we bij de productie veel ecologische bouwmaterialen gebruiken en dat onze systemen worden gedistribueerd door Technea Duurzaam? Deze distributeur levert onze oplossingen alleen rechtstreeks aan installatiebedrijven of wederverkopers.

 

 

Meer info droogbouw wandverwarming

Heb je vragen over onze systemen en/of de prijs ervan? Ik sta je graag te woord via 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl

Arjen Schots