Variotherm.nl > Nieuws > Welke soorten wandverwarming zijn er?

Welke soorten wandverwarming zijn er?

Wandverwarming muurverwarming soorten

Voor iedere situatie, woning, bedrijfspand of wens is een andere soort wandverwarming beschikbaar. Maar welke soorten wandverwarming zijn er? Met name op de verwarmingsmethode en de situatie zitten verschillen. Zo kies je voor elektrische wandverwarming of een type op lage temperatuur water. Daarnaast heb je wandverwarming voor op steenachtige muren (natte bouw) of voor houtskeletbouw (op regelwerk).

 

Elektrische wandverwarming of Variotherm wandverwarming (waterbasis)

Variotherm heeft alleen wandverwarming gebaseerd op lage temperatuur verwarming (waterbasis). Een groot voordeel is dat het systeem te combineren is met duurzame warmteopwekkers als een warmtepomp of pelletketel.

Vaak wordt gedacht dat je met zonnepanelen het stroomverbruik van de electrische wandverwarming wel kunt opvangen. Echter heb je dan wel 6x zoveel zonnepanelen nodig als normaal en veel daken zijn daarvoor niet groot genoeg. Daarnaast heb je in de winter juist veel warmte nodig. Een periode waarin zonnepanelen weinig opwekken. Nu kun je gelukkig nog de teveel opgewekte zomer, in de winter gratis ‘terug kopen’ van het energienet, ook wel salderen genoemd. Echter dit voordeel zal op termijn vervallen of worden aangepast.

 

Wandverwarming panelen van fermacell voor renovatieprojecten

Bij een renovatie van bijv. zolders, houtskeletgebouwen of grachtenpanden, is de Module wandverwarming van Variotherm de oplossing. Dit is een wandverwarming paneel van fermacell met daarin een verwarmingsbuis verwerkt. De gipsplaten zijn er in diverse afmetingen waardoor het systeem overal en snel te installeren is. Zelfs op schuine wanden! Na het plaatsen van de platen verbind je aan de onderkant de verwarmingsbuizen met elkaar. De muurverwarming is vervolgens klaar voor de definitieve afwerking, bijvoorbeeld met leem of stuc.

Installeren wandverwarmingSoorten wandverwarming - Montage & installatiehandleiding wandverwarmingwandverwarming panelenWandverwarming fermacell platen

 

 

 

 

 

Voordelen module wandverwarming

 • Volledig flexibel plaatsysteem.
 • Snelle verwarming van de gipsvezelplaten door zeer goed contact.
 • Ook te gebruiken als wandkoelingssysteem. Met een pomp laat je in de zomer koud water door de buizen stromen.
 • Bouwbiologisch geteste FERMACELL® gipsvezelplaat IBR-keurmerk (Instituut voor Baubiologie Rosenheim)

 

Muurverwarming voor op stenen muur

Variotherm heeft een muurverwarming speciaal voor op stenen muren. Het systeem bestaat uit bevestingsrails, slagpluggen, verwarmingsbuis, ecopleister of leem en de vloerverwarming verdeler (met en zonder pomp).

Op de muur breng je om de 50 centimeter een bevestigingsrails aan met slagpluggen. Vervolgens klik je vanaf onderaan de verwarmingsbuis in de rails. Na de installatie op de verdeler, werk je de wand af met eco-pleister of leem.

Montage Installatievoorbeeld wandverwarmingWandverwarming stenen muuropbouw onderdelen wandverwarming

 

 

 

 

 

Voordelen Register wandverwarming

 • Eco-pleister geeft optimale warmteoverdracht
 • Leem heeft een hoge vochtregulerende werking
 • Bouw biologisch product (IBO-keurmerk)
 • Energiebesparend en hoog comfort
 • Aansluitbaar op warmtepompen, pelletketels of gasgestookte cv-ketel
 • Opbouw van slechts 22 mm
 • 10 jaar garantie

Wandverwarming kopen

Heb je interesse om Wandverwarming te kopen en te laten installeren? Neem dan eens vrijblijvend contact op via info@variotherm.nl of 058 – 288 47 39. Wij geven je graag vrijblijvend advies en brengen je desgewenst in contact met een bekwame installateur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *