Appartement met aangenaam binnenklimaat

Een architectonisch hoogstandje waarbij de liefde voor vorm, ontwerp en technologie met elkaar zijn verweven. Om te kunnen spelen met vorm én tegelijkertijd het comfortabelste binnenklimaat te garanderen, heeft de architect gekozen voor een combinatie van Variotherm wandverwarming, klimaatplafond en vloerverwarming. Er is gekozen voor Variotherm vanwege de hoge kwalitatieve en ecologische normen, gecombineerd met de nieuwste ltv-verwarmingstechnologieën. Daarnaast biedt de fabrikant een vormgevingstechnische oplossing voor vrijwel iedere situatie. Van schuine plafonds en ronde wanden, tot weinig opbouwhoogte.

Luxe Villa appartement met lage temperatuur afgiftesystemen Luxe Villa appartement met lage temperatuur afgiftesystemen Luxe Villa appartement met lage temperatuur afgiftesystemen Luxe Villa appartement met lage temperatuur afgiftesystemen

Wandverwarming voor ieder type muur

In de appartementen zijn twee soorten wandverwarming gebruikt. Bij muren met ronde, schuine of een afwijkende vorm, is een gepleisterde variant gebruikt. Met dit systeem is vrijwel iedere (muur)vorm te bekleden met wandverwarming. Het systeem is af te werken met leem of stuc. Voor de vlakke muren is het type Module muurverwarming geplaatst. Dit is een kant-en-klare gipsplaat met daarin de verwarmingsbuis verwerkt, verkrijgbaar in talloze afmetingen. Het is ook mogelijk om zelf de wandplaten op maat te maken of laat maatwerk-platen fabriceren.

 

Natte en droogbouw vloerverwarming

In situaties waar een traditionele natte vloerverwarming mogelijk was, is het type VarioRoll toegepast vanwege de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Waar een natte deklaag niet mogelijk was vanwege opbouwhoogte of draagconstructie, is de droogbouw vloerverwarming Variokomp gebruikt. Een super dunne vloerverwarming met een totale opbouwhoogte van 20mm. Super licht en snel te installeren.

Luxe Villa appartement met lage temperatuur afgiftesystemen

KLIMAATPLAFOND VOOR KOELING

Door het gebruik van grote glazen raamoppervlakken heeft de zon veel invloed in de appartementen. Om altijd een aangenaam binnenklimaat te garanderen, heeft de architect gekozen voor een klimaatplafond. Het grote voordeel van deze plafondkoeling is dat je geen last hebt van onaangename tocht / luchtstromen zoals bij een airco. De panelen zijn in het plafond verwerkt waardoor deze vrijwel onzichtbaar zijn. Het systeem is ook verkrijgbaar als akoestische variant om harde galmgeluiden te verminderen.

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je energiezuinige afgiftesystemen nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten