Koelplafond en plafondverwarming

In bepaalde ruimtes, kantoren of openbare ruimtes kun je overlast ondervinden van lawaai. Om een aangenaam, galmvrij binnenklimaat te creëren, is een akoestisch klimaatplafond aan te beleven. Dit afgiftesysteem is namelijk voorzien van akoestische boorgaten + vliesdoek en hierdoor worden onaangename geluiden geabsorbeerd. Bovendien kun je met dit systeem zowel koelen als bijverwarmen waardoor je stabiele binnentemperatuur garandeert.
werking akoestisch klimaatplafond

Hoe werkt een akoestisch klimaatplafond?

Een klimaatplafond is een afgiftesysteem net als vloerverwarming en wandverwarming. Met bijvoorbeeld een warmtepomp kun je zowel koud als warm water door het buizensysteem laten stromen.

Door het koude water fungeert het plafond als een koude zone en koelt hierdoor warme lucht af. De temperatuur binnen daalt hierdoor gemiddeld 2-4 graden. Wel is het belangrijk om niet met de koude watertemperaturen te werken. Als het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur te groot wordt, is er namelijk kans op condensatie.

Bekijk ook deze Youtube-video (90 seconden) om te kijken hoe een klimaatplafond werkt en hoe je deze installeert.

Akoestisch klimaatplafond incl. vliesdoek

De koel- en verwarmingsplaten bevatten voorgeboorde akoestische gaten en aan de achterkant van de plaat zit een akoestisch vliesdoek. Bovendien zijn de boorgaten verkrijgbaar in diverse afmetingen voor de best mogelijke akoestiek. De gaten in de plafondplaten breken de galmvorming waardoor een rustgevend woon- en/of werkklimaat ontstaat.

plafondkoeling plaat akoestischakoestisch plafondkoelingvliesdoek plafondkoeling akoestischAkoestische boorgaten in klimaatplafond akoestisch klimaatplafond plafondkoeling koelplafond met akoestisch vliesdoek

3 soorten klimaatplafonds

We produceren drie soorten klimaatplafonds.

  1. Prefab klimaatplafond
  2. Prefab akoestisch klimaatplafond
  3. Klimaatplafond voor op stenen ondergrond

klimaatplafond regelwerk

 

 

Klimaatplafond kopen

Onze klimaatoplossingen worden geproduceerd in Oostenrijk en worden sinds 2005 in Nederland exclusief gedistribueerd door Technea Duurzaam. Daarbij wordt alleen rechtstreeks verkocht aan installatiebedrijven en wederverkopers. Installateur? Neem dan contact op voor jouw inkoopcondities via 058 – 288 47 39 of info@variotherm.nl

arjen schots