Traditionele vloerverwarming met zandcement dekvloer

Laat je een nieuw huis bouwen of ben je aan het renoveren? Een vloerverwarming is dan een comfortabele manier om ruimtes te verwarmen. Dit vanwege de stralingswarmte waarmee een traditionele vloerverwarming. Dat voelt hetzelfde als de warmte van zonnestralen en de open haard en wordt rechtstreeks op het lichaam gestraald. Ter vergelijking, een radiator verwarmt een ruimte door koude lucht te verwarmen. Daardoor ervaar je verschillende temperaturen in de ruimtes, ook wel koude zones genoemd. Goed om te weten is dat

Goed om te weten is dat er bij vloerverwarming onderscheid wordt gemaakt tussen normale vloerverwarming en een droogbouw variant. Een paar andere voordelen van vloerverwarming:

  • 10-15% energiebesparing door lage temperaturen
  • voorkomt verplaatsing van stof- en schroeideeltjes
  • Gelijkmatig verwarmde ruimtes
  • Geschikt voor cv-ketel, warmtepomp of pelletketel

Wat voor traditionele vloerverwarming heb ik nodig?

Op gebied van vloerverwarming is er veel keuze. Zo heb je een droogbouw vloerverwarming nodig als een normale vloerverwarming niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende opbouwhoogte is of omdat het systeem te zwaar is per vierkante meter. De droogbouw variant, ook wel lage opbouw vloerverwarming genoemd, plaats je eenvoudig bovenop een bestaande vloer. Denk hierbij aan houten vloeren zoals in herenhuizen, monumentale panden of houtskeletbouw.

Heb je wel 50 tot 80mm opbouwhoogte beschikbaar? Dan is een traditionele vloerverwarming een verstandige keuze. Vaak is een normale vloerverwarming goedkoper dan de droogbouw variant. Echter zijn de reactietijden en droogtijden wel een stuk langer. Wil je een super comfortabel binnenklimaat? Kies dan voor de droogbouw variant. Wil je toch traditioneel? Wij leveren vijf verschillende varianten:

1. Vloerverwarming op draadstaalmatten

Bij deze vloerverwarming breng je bovenop de onderconstructie eerst een isolatielaag aan. Daarna leg je de verzinkte draadstaalmatten (2103 x 1203 mm) op deze isolatielaag. Vervolgens bevestig je de 16mm verwarmingsbuis aan het draadstaal. Dit kan zowel met een handig clipje. Deze Varioclip is voorzien van anti-kantelbeveiliging. Ook is het mogelijk om snelstroppers te gebruiken. We noemen dit systeem VarioClip.

 

Varionop-vloerverwarming-natte-bouw-zandcement

2. Vloerverwarming op noppenplaat

Bij dit type vloerverwarming leg je een noppenplaat bovenop de onderconstructie. Je kunt daarbij kiezen voor geïsoleerde of niet-geïsoleerde noppenplaten. Vervolgens druk je de verwarmingsbuis tussen de noppen. Het geheel werk je daarna af met een zandcementdekvloer. We noemen dit systeem VarioNop.

3. Vloerverwarming op een geïsoleerde mat

Dit systeem maakt gebruik van een kant-en-klare isolatierol. Daardoor is de installatie vlot uit te voeren. De mat rol je daarbij uit over de vloerconstructie. Vervolgens bevestig je de verwarmingsbuis middels speciale nieten. Hiervoor kun je een tagger-apparaat gebruiken. We noemen dit systeem ook wel VarioRoll.

 

traditionele vloerverwarming met isolatie

4. Vloerverwarming op een kunststof rails

VarioRast is een traditionele vloerverwarming waarbij de verwarmingsbuis bevestigt aan een folie. Je brengt daarbij wel als eerste een isolatielaag aan.

5. Vloerverwarming voor industriële toepassing

Bij deze vloerverwarming gebruik je een speciale 20mm verwarmingsbuis. Zo kun je ook industriele vloeren aangenaam verwarmen. Dit systeem heet VarioSolid.

Lage temperatuur & speciale verwarmingsbuis

Variotherm heeft een speciale vijflaags-verwarmingsbuis ontworpen met een 15% groter oppervlakte als vergelijkbare buizen. Hierdoor heb je een betere warmteafgifte. Het systeem is dan ook geschikt voor lage temperatuur verwarming met bijvoorbeeld een warmtepomp, HR cv-ketel of pelletketel.

Door de aluminium inlage is de buis extreem vormvast, maar is tegelijkertijd wel makkelijk te buigen. De verwarmingsbuis is achteraf eenvoudig op te sporen met een buizen zoeker. Zo ben je er zeker van dat met boren geen buis raakt.

 

Heb je behoefte aan advies?

Stel dan je vraag aan onze specialisten via info@variotherm.nl

of 058 – 288 47 39