Traditionele vloerverwarming met zandcement dekvloer

 

Laat je een nieuw huis bouwen of ben je aan het renoveren? Verdiep je dan eens in vloerverwarming. Naast dat je een lekker warme vloer krijgt, bespaar je gemiddeld 15% op de energiekosten. Dat komt omdat vloerverwarming op lage temperatuur werkt.

 

Wat voor vloerverwarming heb ik nodig?

Ook op gebied van vloerverwarming is er veel keuze. In situaties waar bijna geen opbouwhoogte mogelijk is of er sprake is van een bestaande (houten) vloer, kun je kiezen voor VarioKomp. Dit is een lage opbouw vloerverwarming. Heb je voldoende ruimte, bijvoorbeeld op de begane grond bij een nieuwbouwwoning? Dat is een traditionele vloverwarming te adviseren. Meestal zijn dit soort systemen goedkoper dan een lage opbouw vloerverwarming. Op gebied van traditionele (natte) vloerverwarming heeft Variotherm 5 verschillende versies:

 

variorast-vloerverwarming-natte-bouw-zandcement

1. Vloerverwarming op draadstaalmatten

Bij deze vloerverwarming breng je bovenop de onderconstructie eerst een isolatielaag aan.Vervolgens leg je daarbovenop verzinkte draadstaalmatten (2103 x 1203 mm). Aan de matten bevestig je vervolgens de 16mm verwarmingsbuis. Variotherm heeft een handig systeem om de buis snel en eenvoudig te bevestigen. We noemen dit systeem VarioClip.

 

Varionop-vloerverwarming-natte-bouw-zandcement

2. Vloerverwarming op noppenplaat

Bij dit type vloerverwarming leg je een noppenplaat bovenop de onderconstructie. Je kunt kiezen voor geïsoleerde of niet-geïsoleerde noppenplaten. De verwarmingsbuis druk je tussen de noppen om vervolgens de vloer af te gieten met een bijvoorbeeld zandcement dekvloer. We noemen dit systeem VarioNop.

 

3. Vloerverwarming op een geïsoleerde mat

Dit systeem maakt gebruik van een kant-en-klare isolatierol. Deze mat rol je uit over de onderconstructie om vervolgens de verwarmingsbuis te bevestingen. Hierbij maak je gebruik van een handige ‘tagger-apparaat’. Hiermee druk je een clipje om de verwarmings, in de isolatierol. We noemen dit systeem ook wel VarioRoll.

 

traditionele vloerverwarming met isolatie

4. Vloerverwarming op een kunststof rails

VarioRast is een traditionele vloerverwarming waarbij de verwarmingsbuis bevestigt aan een folie. Bij dit systeem moet je vooraf wel isolatie aanbrengen.

 

5. Vloerverwarming voor industriële toepassing

Bij deze vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van een speciale 20mm verwarmingsbuis. We noemen dit systeem VarioSolid.

 

Lage temperatuur & speciale verwarmingsbuis

Variotherm heeft een speciale vijflaags-verwarmingsbuis ontworpen met een 15% groter oppervlakte als vergelijkbare buizen. Hierdoor heb je een betere warmteafgifte. Het systeem is dan ook geschikt voor lage temperatuur verwarming met bijvoorbeeld een warmtepomp, HR cv-ketel of pelletketel.

Door de aluminium inlage is de buis extreem vormvast, maar is tegelijkertijd wel makkelijk te buigen. De verwarmingsbuis is achteraf eenvoudig op te sporen met een buizen zoeker. Zo ben je er zeker van dat met boren geen buis raakt.

 

Video over traditionele vloerverwarming

 Meer info / prijsopgave

Heb je een vraag naar aanleiding van deze pagina of wil je een prijsopgave ontvangen? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vraag hieronder direct een offerte aan.

Interesse in:*

Soort relatie*:

Voornaam*:

Achternaam*:

E-mailadres*:

Telefoonnummer*:

Type ondervloer / wand: (indien sprake van)

Aantal te verwarmen ruimtes:*

Vloeroppervlakte (m²):*

Hoogte van het plafond (cm):*

Isolatiemate:
NietSlechtVoldoendeGoedZeer goed

Tekeningen uploaden:
Heb je (bouw)tekeningen van de betreffende ruimte(s)? Stuur deze dan a.u.b. naar ons toe.

Aanvullende informatie

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
JaNee