20mm dunne droogbouw vloerverwarming

Onze Variokomp dunne droogbouw vloerverwarming is dé uitkomst als een normale vloerverwarming niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als er een bestaande zandcementdekvloer of houten ondervloer ligt. Dit kom je vaak tegen bij renovatieprojecten of houtskeletbouw. In dit artikel lees je meer over de voordelen, installatiemethode en kosten. Installateur en/of adviseur en vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.

 

Variokomp dunne droogbouw vloerverwarming

De totale opbouwhoogte van ons Variokomp systeem is slechts 20mm. Dat is exclusief de eindvloer zoals laminaat, PVC-stroken, PU-gietvloer, steen of hout. Door deze dunne opbouwhoogte kun je het systeem vrijwel overal kwijt.

Een ander groot voordeel is dat je het systeem zwevend bovenop de vloer kunt leggen. Hierdoor hoef je niet te schroeven, lijmen of frezen. Dat betekent schoon, snel en makkelijk werken.

Het derde belangrijke voordeel is het gewicht. Door de dunne massa en gebruikte materialen is dat erg laag. Slechts 25 kilo per vierkante meter. Bij een normale vloerverwarming is dat al snel 125 kilo. Dat betekent dat je deze dunne droogbouw vloerverwarming ook bovenop houten ondervloeren kunt leggen. Houten vloerconstructies komen bijvoorbeeld vaak voor in grachtenpanden, herenhuizen of monumentale panden.

Droogbouw vloerverwarming Variokomp

 

 

Variotherm Variokomp lage opbouw vloerverwarming

Andere voordelen

  • Zeer snelle reactietijd doordat je weinig massa hoeft te verwarmen (binnen 30 minuten duidelijk voelbaar)
  • Vloerverwarmingsbuis ligt dicht onder oppervlakte en is snel regelbaar (zoninvloed)
  • Hoogste afgifte per m2 door speciale vulmassa en verwarmingsbuis
  • Vaak binnen 4 a 5 uur weer begaanbaar
  • Zowel meander als slakkenhuis mogelijk
  • Installatiegemak door eenvoud aan componenten

 

Installatie Variokomp vloerverwarming

Voor het leggen van de noppenplaten en het inlopen van de verwarmingsbuis, kun je bij Variokomp uitgaan van 15 minuten per m2. Voor het aanbrengen van de vulmassa rekenen we 3 tot 6 minuten per m2, uitgaande van een monteur en een hulpmonteur. De totale installatieuren zijn daarmee ongeveer 18 tot 21 minuten per vierkante meter.

Installatie Variokomp droogbouw vloerverwarming met lage opbouwhoogte

Kosten droogbouw vloerverwarming

Op onze website vermelden we alleen indicatieprijzen. Het verschilt namelijk per situaties welke materialen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het type verdeler en of er isolatie onder de platen moet liggen. Ben je installateur? Neem dan contact op voor de inkoopcondities

Ben je particulier? Als fabrikant verkopen we alleen rechtstreeks aan installatiebedrijven en wederverkopers. Het is verstandig om jouw huisinstallateur met ons in contact te brengen. We kunnen je eventueel ook in contact brengen met een ervaren installateur uit jouw regio.

 

 

“Installateur /adviseur en droogbouw vloerverwarming nodig bij een project? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Inschrijven digitale nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.