Droogbouw vloerverwarming voor badkamer renovatie

Droogbouw vloerverwarming voor badkamer renovatie

Om ruimte te besparen en het comfort te verhogen wordt bij een badkamer renovatie vaak gekozen voor vloerverwarming. In sommige situaties is de opbouwhoogte echter beperkt en is een normale vloerverwarming met zandcementlaag uitgesloten. Onze 20mm droogbouw vloerverwarming biedt dan uitkomst. Bij deze zeer dunne vloerverwarming leg je speciale 18mm gipsvezel noppenplaten bovenop de bestaande vloer. Het complete systeem heeft daarbij slechts een opbouwhoogte van 20mm.

 

Schone, snelle en makkelijke badkamer renovatie

Bij dit type vloerverwarming is ingrijpend sloop, frees of breekwerk overbodig. Je legt de platen namelijk zwevend op de vloer. Dat betekent dat je dus niet hoeft te lijmen of te schroeven. Daarnaast worden de 18mm gipsvezelplaten in de fabriek voorzien van het noppenpatroon. Je hoeft op locatie dus niet meer te frezen en dat scheelt een hoop stof.

Ook garanderen we installatiegemak en snelheid. Je werkt namelijk slechts met een beperkt aantal componenten. De buis loop je bovendien eenvoudig tussen de noppen. Om vervolgens het geheel af te werken, wordt de vloer afgestreken met een speciale vulmassa. Deze vulmassa zorgt voor een perfecte warmtegeleiding en droogt snel. De vloer is vaak binnen 4 tot 5 uren weer begaanbaar. Zo kan bijvoorbeeld de tegellegger snel door met de renovatie van de badkamer. Deze vloerverwarming is ook te combineren met o.a. pu-gietvloeren en PVC-stroken.

Installeren vloerverwarming droogbouw systeem met Variokomp noppenplaten Variotherm Vulmassa uitsmeren over droogbouw vloerverwarming variokomp

Snelle reactietijd en energiezuinig

Variokomp vloerverwarming reageert super snel. Vaak is duidelijkheid opwarming binnen 30 minuten voelbaar. Dat komt omdat de buis dicht onder het vloeroppervlak ligt en je slechts een dunne massa (20mm) hoef te verwarmen.

Dunne vloerverwarming Variokomp van Variotherm

 

 

Bovendien is Variokomp erg energiezuinig door de gebruikte materialen en zeer hoge afgiftes. Waar bij een elektrische vloerverwarming de energiekosten gemiddeld met 300% stijgen, daalt dit bij Variokomp met 15 tot 20%.

 

VARIOKOMP KOPEN

Als fabrikant leveren wij alleen rechtstreeks aan installatiebedrijven en wederverkopers. Ben je particulier? Het is dan verstandig om jouw huisinstallateur met ons in contact te brengen. Ook is het mogelijk dat we je in contact brengen met een ervaren installatiebedrijf uit jouw regio.

 

 

 

 

‘Installateur en/of adviseur en wil je meer weten over onze droogbouw vloerverwarming? Neem gerust contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Variotherm

 

 

 

 

Inschrijven digitale nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.