Lage temperatuur vloerverwarming in grachtenpand

Bij dit project is een voormalige kaaspakhuis uit 1913 omgetoverd tot woonhuis. De gebruikte materialen en de afwerking zijn van absolute topkwaliteit en de eigenaar geniet van een perfect binnenklimaat. De ruim 300m² droogbouw vloerverwarming in grachtenpand zorgt voor gelijkmatig verwarmde ruimtes. Bij het kaaspakhuis is bewust gekozen voor ons droogbouw systeem vanwege de bestaande houten vloerconstructie. De Variokomp vloerverwarming kun je, vanwege het lage gewicht, namelijk bovenop een houten vloer leggen.

Grachtenpand herenhuis met droogbouw vloerverwarming met lage opbouw Grachtenpand herenhuis met droogbouw vloerverwarming met lage opbouw

Vloerverwarming in grachtenpand

De Variokomp vloerverwarming eist een starre, vlakke en schone ondergrond conform de ondergrondeigenschappen. Het was daarom is noodzakelijk om de houten balkenlaag te voorzien van een extra houten laag. Vervolgens is bovenop de underlayment vloer de 18mm gipsvezel noppenplaten gelegd. Dat gebeurt zwevend en in halfsteensverband.

Vervolgens kun je de buis eenvoudig tussen de noppen lopen. Bovendien is overal het slakkenhuis en meander patroon te leggen. Nadat de buis is ingelopen, strijk je de noppen af met een speciaal vulmassa. Dit middel garandeert een perfecte warmteverdeling.

Grachtenpand in hoorn met lage opbouw vloerverwarmingDroogsysteem vloerverwarming variokomp op underlayment vloer Variokomp lage opbouw vloerverwarming Variotherm Variokomp droogbouw vloerverwarming met slakkenhuis of meander legpatroon Variotherm Variokomp fermacell gipsvezel noppenplaten opgevuld met vulmassa Variotherm kunststof pompverdeler vloerverwarming

Variotherm Variokomp droogbouw vloerverwarming op verdiepingsvloer (3)Variotherm Variokomp droogbouw vloerverwarming op verdiepingsvloer (3)

Projectgegevens

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je droogbouw vloerverwarming nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten