Vloerverwarming op houten ondervloer met underlayment

Bij dit monumentale pand in hartje Amsterdam is een vloerverwarming op houten ondervloer toegepast. De eigenaren wilden een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat, maar een normale vloerverwarming was uitgesloten. De houten constructie van de 100 jaar oude bovenwoning was namelijk niet bestand tegen het zware gewicht van een traditionele vloerverwarming.

 

Lage opbouw vloerverwarming nodig bij houten vloerondervloer

Het ‘herenhuis’ staat aan de Wanningstraat, gelegen in het Museumkwartier en op loopafstand van het Vondelpark. Deze wijk werd rond 1902 gebouwd en is gebaseerd op ontwerpen van P.J.H. Cuypers uit 1891. De huizen worden gekenmerkt door de vele Jugendstil elementen en hebben vaak een houten vloerenconstructie.

Vloerverwarming op underlayment plaat Vloerverwarming in herenhuis Kunststof vloerverwarming verdeler

Bij de renovatie of verduurzaming van dit soort oude panden loopt een installateur tegen andere aandachtspunten aan dan bij nieuwbouw. Hoeveel gewicht kan de houten constructie bijvoorbeeld dragen en hoe is het warmteverlies per vertrek (isolatie). Installatiebedrijf Neven adviseerde in deze situatie onze Variokomp 20mm droogbouw vloerverwarming vanwege het lage gewicht en dunne opbouw. Bij de installatie is de vloerverwarming op underlayment plaat gelegd omdat de oude ondervloer niet star, vlak en stabiel genoeg was.

 

Normale vloerverwarming geen optie

Bij deze woning was een normale vloerverwarming uitgesloten omdat:

  • de houten ondervloer het gewicht en traditionele vloerverwarming (125 kilo per m²) niet kan dragen
  • de houten ondervloer moest intact blijven (monumentaal)
  • er was een vloerverwarming nodig met zeer hoge afgifte per m²

droogbouw vloerverwarming leggen Dunne vloerverwarming variokomp vloerverwarming in badkamer en toilet Noppenplaat vloerverwarmingVariokomp droogbouw vloerverwarming random schoorsteen mantel

VOORDELEN VARIOKOMP VLOERVERWARMING

  1. Opwarming binnen 30 minuten duidelijk voelbaar (Snel regelbaar)
  2. Hoogste afgifte per m2
  3. Snel, makkelijk en schoon te installeren
  4. Gedegen en bewezen kwaliteit
  5. Slechts 25 kilo per m² (18mm plaat, verwarmingsbuis + vulmassa)
  6. Overal meander én slakkenhuis mogelijk

PROJECTGEGEVENS

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je droogbouw vloerverwarming nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten