Tinyhouse met lage temperatuur afgiftesystemen

Een uniek project! Variotherm wandverwarming en klimaatplafond toegepast in een ‘Tinyhouse’ in Stuttgart. Een Tinyhouse is een compact huisje dat is gemaakt van natuurvriendelijke materialen en met als doel: bescherming van de aarde. Vanuit die filosofie is ook dit onderzoekhuis B10 in Stuttgart gebouwd. De adembenemende ‘villa’ produceert 2x zoveel energie als nodig dankzij de duurzame bouw, recycling en maximale efficiëntie door de Variotherm ltv verwarmingssystemen: wandverwarming en klimaatplafond.

Tinyhouse met vloerverwarming wandverwarming en koelplafond Variotherm Slaapkamer met vloerverwarming en wandverwarming Variotherm Woonkamer met koelplafond klimaatplafond VariothermTinyhouse met lage temperatuur afgiftesystemen verwarming Variotherm

Wandverwarming en klimaatplafond, warmtepomp en zonnepanelen

Het gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp, gecombineerd met een ijstank. Deze laatste ligt onder de grond en door de bevriezing/condensatie methode komt er veel energie vrij. Daarnaast liggen er zonnecollectoren en zonnepanelen op het dak. Om de duurzame opgewekte warmte te kunnen gebruiken is een LTV-systeem zoals dat van Variotherm nodig. Er is in dit gebouw gekozen voor de combinatie van wandverwarming en klimaatplafond (koelplafond) vanwege de grote glazen ramen, grote afgifte en esthetiek .

 

Variotherm systemen geschikt bij zero-waste beleid

Bij de bouw is rekening gehouden met een zero-waste beleid aangezien het een onderzoeksproject betreft. De systemen van Variotherm sluiten daar naadloos bij aan. De systemen zijn bij het afbreken van het pand namelijk volledig te recyclen. Variotherm maakt grotendeels gebruik van natuurproducten.

 

“Installateur /adviseur en projecten waarbij lage temperatuur afgiftesystemen nodig zijn? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten