Akoestisch klimaatplafond in kantoor

Dit nieuwe bedrijfspand van SBI is uitgerust met zowel een akoestisch klimaatplafond als de normale variant. Het veelzijdige gebouwencomplex van 8000m² biedt daardoor het meest comfortabele werkklimaat aan ruim 100 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in toegang- en beveiligingsoplossingen.

 

 

Fluisterstille kantoren door akoestisch klimaatplafond

In de moderne kantoorruimtes ligt het geluidsniveau extreem laag door de akoestisch werking van het klimaatplafond. Medewerkers werken daardoor in alle rust.

Absorptie van galmen

Onze 18mm gipsvezel plafondplaten voorzien we van 6, 8 of 12mm boorgaten. Bovendien is de achterkant van de plaat uitgerust met een akoestisch vliesdoek. Geluid van apparatuur en mensen weerkaatst normaliter door de ruimte. Ons akoestisch klimaatplafond absorbeert als ware de klanten waardoor een fluisterstil comfort ontstaat.

Variotherm akoestisch klimaatplafond koelplafond plafondkoeling werking geluidsabsorptie

 

 

Variotherm sample - akoestisch klimaatplafond

 

Gipsvezel / fermacell plafondplaten met geïntegreerde buis

Het installeren van ons droogbouw en akoestisch klimaatplafond verloopt snel, eenvoudig en schoon. We leveren namelijk een 18mm gipsvezel / fermacell plafondplaat met geïntegreerde buis. Op het project schroef je de platen (met boormarkeringen) eenvoudig vast aan het metal stud of houten frame aan het plafond. De platen zijn vervolgens onderlig de koppelen.

 

 

 

Verwarmen en koelen

Eigenaar Johan Schober heeft voor Variotherm gekozen vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Bovendien is het systeem in de winter ook te gebruiken als bijverwarming. In de kantoren is, ongeacht de periode van het jaar, altijd een prettig binnenklimaat.

Klimaatplafond van gipsvezelplaten installeren aan metal stud plafond kantoorruimte met klimaatplafond

Verwarmingspomp van 45 kilowatt

Bij dit project is een gemiddelde koelcapaciteit van 37 watt per vierkante meter (m2) berekend. Om de in totaal 1200m² kantoorruimte te koelen en verwarmen, hebben de eigenaren een verwarmingspomp met een capaciteit van 45 kilowatt aangeschaft. In totaal wordt er nu gemiddeld 30% energie bespaart op de energierekening. Technische gegevens:

  • Aanvoertemperatuur van 20 ° C
  • Retourtemperatuur van 16 ° C
  • Kamertemperatuur van 26 ° C
  • Koelcapaciteit van 60watt per m²

 

Youtube-video akoestisch klimaatplafond

 

 

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je klimaatplafond nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten