Aangenaam koel ondanks vele raampartijen

Deze villa heeft veel glaswerk waardoor de zoninvloed kan leiden tot oververhitting van ruimtes. Om de binnentemperatuur aangenaam stabiel te houden, is ons klimaatplafond in de villa geïnstalleerd. Dit afgiftesysteem koelt kamers op een fluisterstille, tochtvrije en energiezuinige manier.

 

Klimaatplafond in de villa

Bekkema Installatietechniek: “Bij dit project was een klimaatplafond in de villa nodig vanwege het gebruik van veel glas en steenachtige materialen. De kans op ‘temperatuur overschrijding-juli’ conform NEN7120 was daardoor groot. Uit de koellastberekening bleek dan ook dat er een tekort aan koelvermogen was. Het koelen met een airco was echter geen optie. De eigenaar wilde namelijk geen koude luchtverplaatsing ervaren en eiste behoud van de esthetiek van de ruimtes.”

Klimaatplafond in de villaKlimaatplafond in de woonkamer

Klimaatplafond in de keukenKoelplafond in de keuken

Kunststof verdeler zonder pompPomploze kunststof vloerverwarming verdeler

Energiezuinige installatie

Bekkema “Ik heb daarom het Variotherm klimaatplafond voor op regelwerk geadviseerd. Het afgiftesysteem wordt gevoed door een lucht/water warmtepomp en zonthermische installatie. Door koud water door het buizennetwerk te laten stromen, fungeert het oppervlak als koude zone. De opstijgende warme lucht koelt hierdoor af en daardoor blijft de kamertemperatuur op warme dagen stabiel. In tegenstelling tot een airco, koelt een klimaatplafond de ruimtes op een geruisloze en tochtvrije manier.”

 

PERFECT WOONCOMFORT

Uit ervaring blijkt dat klimaatplafonds met name populair zijn in de luxere bouw of kantoorpanden. De esthetische eisen, comfortwensen en het lichamelijk welzijn liggen bij deze klanten vaak aanzienlijk hoger. Het is belangrijk om daarbij te beseffen dat het comfortgevoel niet louter wordt gecreëerd door de luchttemperatuur. Ook de temperatuur van de omsluitende wanden – zoals een plafond – hebben een aanmerkelijke invloed. Door de wanden, vloeren en/of plafonds te verwarmen of te koelen ervaar je een uiterst aangenaam binnenklimaat.

Een ander cruciaal element voor comfort is een lage luchtcirculatie om stofverplaatsing te voorkomen. Stof is namelijk funest voor de luchtwegen en allergieën.

 

 

OTNWERPVRIJHEID

In deze villa zijn 18mm gipsvezelplaten met geïntegreerde buis gebruikt. Hierdoor is schoon, snel en droog werken een garantie. Bovendien zijn de platen zelfs te gebruiken op schuine oppervlaktes. Variotherm heeft ook een extreem flexibele variant waardoor ronde vormen geen uitdaging vormen. Het buizensysteem wordt daarbij afgewerkt met bijvoorbeeld eco-pleister, leem of stuc.

 

 

GEEN LAWAAI

Ook akoestiek speelt een steeds belangrijkere rol binnen de comfortbeleving. Met name in de kantooromgeving zoals vergaderzalen, kantoren en kantines is er vaak sprake van galmvorming. Voor een fluisterstil comfort heeft Variotherm daarom een speciaal akoestisch klimaatplafond ontwikkeld. Dit systeem absorbeert geluid waardoor de weerkaatsing van geluid afbreekt.

 

 

PROJECTGEGEVENS

Dit project is gerealiseerd door Bekkema Installatietechniek en heeft o.a. de onderstaande installatietechnieken toegepast:

 

 

“Installateur / adviseur en projecten waarbij je klimaatplafonds nodig hebt? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm

Toegepaste producten