Variokomp Vloerverwarming droog systeem: dunste opbouwhoogte

Variokomp Vloerverwarming droog systeem: dunste opbouwhoogte

Kun je een normale vloerverwarming niet kwijt vanwege de opbouwhoogte / dikte? Onze Variokomp vloerverwarming droog systeem is slechts 20mm dun. Hierdoor is vloerverwarming ook mogelijk bij houten ondervloeren of bestaande zandcement dekvloeren. In deze blog meer over de installatiemethode, afgiftes, ondergrond en vloerafwerking.

 

Vloerverwarming droog systeem

Het toepassen van een vloerverwarming is razend populair. We willen namelijk een beter binnenklimaat, maar tegelijkertijd moet de energierekening ook omlaag. Bovendien heeft de populariteit van de warmtepomp een positieve invloed op de verkoop. Deze warmteopwekker functioneert namelijk alleen met lage temperatuur afgiftesystemen (LTV) zoals vloerverwarming. Echter lang niet overal is een normale vloerverwarming mogelijk vanwege de opbouwdikte. Bijvoorbeeld omdat er al een bestaande betonnen ondervloer ligt of bij panden met houten ondervloeren zoals een monument. In die situaties biedt een vloerverwarming droog systeem uitkomst.

Onze Variokomp droogbouw vloerverwarming is in vrijwel iedere ruimte te installeren. Het complete systeem (gipsvezel noppenplaat, profielbuis en vulmassa) heeft namelijk een lage opbouwhoogte van slechts 20mm.

 

laminaat op lage opbouw vloerverwarming

Houten vloeren vloerverwarming

Naast dat je Variokomp bovenop houten vloeren constructie kunt leggen, is het ook af te werken met houten vloeren, laminaat, pvc-stoken, pu-gietvloeren en tegels. Soms is er wel een extra egalisatie nodig en zijn niet alle type hout geschikt. Informeer daarom altijd bij de parkateur of de vloerafwerking geschikt is en houdt de onderstaande documenten in acht. Bekijk de Variokomp productpagina voor alle documentatie zoals verlijmingsadvies.

 

Slechts 25kg per m2

Je kunt Variokomp op een houten vloerconstructie leggen vanwege het lage gewicht. Het vloerverwarming droog systeem weegt namelijk maar 25 kilo per vierkante meter. De onderconstructie kan dit gewicht vaak makkelijk dragen. Variokomp wordt dan ook veel toegepast in grachtenpanden, oude huizen, monumenten en jaren 30 woningen. Een goed voorbeeld is de Amsterdamse grachtengordel.

 

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Hoofdverwarming is met Variokomp vaak mogelijk. Onze vloerverwarming droog systeem heeft namelijk een zeer hoge afgifte per vierkante meter. Een ander groot voordeel is de reactietijd. Door de dunne opbouwhoogte hoeft er maar weinig massa verwarmd te worden. Een duidelijk opwarming is al binnen 30 minuten voelbaar.

Vermogens bij een ruimte temperatuur 20°C. Kijk hier de afgiftetabellen van al onze afgiftesystemen.

  • Ta/Tr=50/45°C = 153 W/m²;
  • Ta/Tr=50/40°C = 139 W/m²;
  • Ta/Tr=45/40°C = 125 W/m²;
  • Ta/Tr=45/35°C = 111 W/m²;
  • Ta/Tr=30/20°C =   27 W/m²;

 

Isolatie

Voor warmteverlies is het verstandig om de ondervloer te isoleren. Als dit niet vanuit de kruipruimte te doen is, kun je bijvoorbeeld XPS of houtvezel isolatieplaten onder de vloerverwarming leggen.

Project Variokomp droogbouw vloerverwarming op bestaande vloer op de eerste verdieping

Referentieprojecten

Onze Variokomp droogbouw vloerverwarming is geliefd bij veel installatiebedrijven vanwege het installatiegemak, bewezen kwaliteit en snelle droogtijd. Op onze Projecten-pagina publiceren we regelmatig referenties waarbij installatiebedrijven onze systemen gebruiken.

 

“Installateur /adviseur en droogbouw vloerverwarming nodig bij een project? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in.”

Team Variotherm