Renovatie van een villa of woning?

Ben je bezig met de renovatie van een villa of woning? Dit is een mooi moment om ook het comfort van het binnenklimaat te verbeteren. Bijvoorbeeld door beter te isoleren en/of triple glas te plaatsen. Ook het vervangen van de traditionele radiatoren door bijvoorbeeld vloerverwarming, wandverwarming of klimaatplafonds verbetert het comfort enorm.

 

Een gezond en aangenaam binnenklimaat door stralingswarmte

Een radiator werkt op basis van convectie. Simpel gezegd betekent dit dat het afgiftesysteem lucht verwarmt. Koude lucht stroomt langs de hete lamellen en wordt daardoor warm. Warme lucht heeft de eigenschap om te stijgen waardoor de warmte richting het plafond gaat. Nadat het langzaam afkoelt daalt deze lucht weer. Hierdoor ontstaan koude luchtstromen en wordt de ruimte niet gelijkmatig verwarmd.

Onze lage temperatuur afgiftesystemen werken op basis van stralingswarmte. Hierbij wordt de warmte rechtstreeks op het lichaam en de objecten in de ruimte ‘gestraald’. Het comfortgevoel dat daarbij ontstaat voelt als de warmte van zonnestralen. Dit verwarmingsmethode zorgt bovendien niet voor luchtstromen zodat vuil/stof deeltjes niet door de lucht zweven.

Variotherm verschil wandverwarming radiatoren stralingswarmte convectieverwarming

Energiebesparing

Een ander groot voordeel is de energiebesparing. Een afgiftesysteem zoals een vloerverwarming of wandverwarming heeft namelijk een veel groter afgifteoppervlak dan een radiator. Dat betekent je met veel lagere watertemperaturen dezelfde ruimte kunt verwarmen. Een cv-ketel hoeft hierdoor minder energie te leveren en dat zorgt voor energiebesparingen van 15 – 20%.

 

 

 

VOORDELEN VARIOTHERM AFGIFTESYSTEMEN

 • Aangename, gelijkmatig verwarmde ruimtes
 • Energie besparen
 • Oplossing voor vrijwel iedere situatie
 • Installatiegemak

 

 

 

XPS-isolatieplaten onder variotherm variokomp lage opbouw vloerverwarming

WANDVERWARMING OF VLOERVERWARMING OP IEDERE VERDIEPING

Wij hebben voor bijvoorbeeld de renovatie van een villa speciale afgiftesystemen. Vaak is er namelijk sprake van een bestaande houten / betonnen vloer waardoor een normale vloerverwarming geen optie is. Dit kan komen door de beschikbare opbouwhoogte of omdat de vloerconstructie het gewicht niet kan dragen. Onze Variokomp droogbouw vloerverwarming is dan een uitkomst vanwege de 20mm totale opbouwhoogte en omdat het systeem slechts 25 kilo per vierkante meter weegt.

Ook met onze drie soorten wandverwarming heeft u een oplossing voor ruimtes zoals slaapkamers, zolders of badkamers.

 

 

 

HOOGSTE COMFORT

Eén van de verschillen tussen een normaal systeem en Variokomp is de dikte van de opbouwvloer. Deze dikte heeft een grote invloed om het comfort. Bij de dunne vloerverwarming hoef je namelijk minder vloermassa te verwarmen. Hierdoor reageert het systeem vliegensvlug. Een duidelijk opwarming is binnen 30 minuten voelbaar.

De dunne massa betekent ook dat de vloer weer snel kan afkoelen. Dit is ideaal voor ruimtes met veel zoninvloed. Zodra de zon gaat schijnen kan de temperatuur binnen namelijk snel oplopen. Je wilt dan geen vloerverwarming die nog uren warmte blijft afgeven. Doordat ons systeem snel reageert blijft de temperatuur binnen stabiel en aangenaam (geen heftige schommelingen in temperatuur).

 

Droogbouw vloerverwarming Variokomp

VOORDELEN VARIOKOMP

 • Wordt zwevend, schoon en snel gelegd. (Geen frees, schroef of lijmwerk op locatie)
 • Snelle droogtijd (vaak binnen 3-5 uur weer begaanbaar)
 • Geschikt voor eindvloeren zoals pu-gietvloeren, steen, laminaat, hout of pvc
 • Door zeer hoge afgifte per vierkante meter vaak geschikt als hoofdverwarming
 • Wordt zeer veel toegepast in de renovatiesector
 • Dunste opbouwhoogte

 

 

 

PROJECTEN

Op onze website plaatsen we regelmatig projecten waarbij installatiebedrijven onze afgiftesystemen hebben toegepast. Hieronder een greep of klik hier voor ons volledige portfolio.

Restaurant met vloerverwarming op houten vloerconstructie

Kasteel Amerongen

Luxe villa

Gezond binnenklimaat in het gezonde gebouw van adviesbureau merosch

Merosch adviesbureau

TECHNEA DUURZAAM

In Nederland werken we exclusief samen met Technea Duurzaam. Als distributeur verkopen zij alleen rechtstreeks aan installatiebedrijven en wederverkopers. Ben je particulier? Het is verstandig om jouw huisinstallateur met ons in contact te brengen. Ook is het mogelijk dat we je in contact brengen met ervaren installateurs uit jouw regio.

 

‘Installateur / adviseur en interesse in onze afgiftesystemen? We helpen je graag verder via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Variotherm

Inschrijven digitale nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.